Hackathon-ul media Puterea a cincea, la a treia ediție: Cum faci bani din Internet

centrul1-960×540

În perioada 14-16 iulie, Centrul pentru Jurnalism Independent și Internews desfășoară o nouă ediție a Hackathon-ului media – Puterea a cincea. În acest an, participanții vor avea misiunea să elaboreze proiecte și aplicații noi care ar ajuta presa să câștige bani din conținutul online.

Aflat anul acesta la a treia ediție, hackathonul „Puterea a cincea” are genericul „Cum faci bani din Internet”. Jurnaliștii vor fi încurajați să-și construiască o nouă relație cu publicul, așa încât consumatorii să devină interesați în finanțarea anumitor produse media și să poată face donații directe, cu ajutorul unor aplicații.

La eveniment vor fi prezenți dezvoltatori IT, programatori, jurnaliști, designeri, bloggeri, activiști civici, etc. Experții invitați și mentorii evenimentului vor ajuta participanții pe parcursul hackathon-ului să-și dezvolte ideile.

Trei echipe desemnate de juriu câștigătoare vor beneficia de granturi a câte 4000 $ pentru dezvoltarea și implementarea ulterioară a proiectelor. Proiectele vor fi publice și gratuite pentru utilizare.

Pe 14 iulie, în prima zi de Hackathon, autorii proiectelor înscrise la eveniment își vor putea prezenta ideile într-un format prestabilit.

În a doua zi, pe 15 iulie, mai mulți experți invitați vor face prezentări și master-class-uri pe teme precum: „Ce și cum să producem pentru și cu ajutorul audienței”, „Native Advertising: ce este, cum funcționează și cum este creată”, „Prezența faptului divers în presă: de la știre la trafic și entertainment”, etc. După master-class-uri, echipele vor începe lucrul la proiecte.

În a treia zi de Hackathon, 16 iulie, echipele vor continua lucrul la dezvoltarea proiectelor cu ajutorul mentorilor. La sfârșitul zilei, proiectele demo vor fi definitivate, iar prezentările finale, care nu vor depăși 5 minute, vor fi pregătite conform formatului pus la dispoziție de organizatori.

La finalul Hackathon-ului vor fi desemnate cele 3 proiecte câștigătoare. Toate informațiile privind programul preliminar al evenimentului și regulile de participare le găsiți pe site-ul oficial al evenimentului: hackathon3.media-azi.md.  

Participarea la eveniment este gratuită, dar cu preînregistrare. Vă puteți înscrie în echipă cu o idee de proiect, pe care o veți dezvolta pe parcursul evenimentului cu ajutorul mentorilor. La fel, vă puteți înregistra în echipă, chiar dacă nu aveți o idee de proiect, dar sunteți interesați de eveniment, iar mentorii vă vor ghida să identificați și să dezvoltați un proiect. Formularul de înregistrare trebuie completat până la data de 10 iulie 2017.

Pentru detalii, ne puteți contacta la numărul de telefon: 022 213 652.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente