Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un fost demnitar, reținut pentru…

Un fost demnitar, reținut pentru trafic de influență. PCCOCS vine cu detalii

Un fost demnitar a fost reținut pentru trafic de influență. Anunțul a fost făcut astăzi, 6 iunie, de către reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Procurorii au oferit detalii privind retinerea fostului demnitar, care ar fi estorcat 45 de mii de euro pentru încetarea urmăririi penale în privința unui învinuit.

„La 24 mai 2017 a fost pornită urmărirea penală. Fostul demnitar a cerut 45 de mii de euro pentru încetarea urmăririi penale pe numele unui individ care este învinuit de înstrăinarea unor terenuri din comuna Stăuceni, susțințând că are relații de influență cu instanțele judecătorești și că ar putea să-i determine pe aceștia să înceteze urmărirea penală”, a explicat Vitalie Busuioc, adjunctul-interimar al șefului Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Potrivit lui, ieri, 5 iunie, au fost organizate mai multe percheziții la domiciliul fostului demnitar. „Ieri, au fost efectuate percheziții, care au durat 10 ore, pentru că bănuitul ar fi reușit să ascundă banii. Însă, la ora 2.00 dimineața aceștia au fost depistați”, a explicat Vitalie Busuioc.

Astăzi, bănuitul urmează să fie pus sub învinuire de către procurori, iar ulterior,  după audierea acestuia, va fi solicitată și aplicarea unei măsuri preventive.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 7 ani.

Sursele ZdG susțin  că persoana reținută este Mihai Murzac, fostul viceprocuror general în anii 2000 și fost angajat al MAI. În prezent, Murzac este avocat, fiind unul din apărătorii ex-ministrului de Interne, Gheorghe Papuc. ZdG va monitoriza acest dosar și va reveni cu alte informații.