14:43:14 18.04.2024
Stiri

PD îl MUSTRĂ pe Dodon pentru declarațiile făcute la Sankt Petersburg

Politică 06.06.2017 12:30 Vizualizări2915 Autor: Ziarul National
PD îl MUSTRĂ pe Dodon pentru declarațiile făcute la Sankt Petersburg


Partidul Democrat (PD) îi asigură pe partenerii externi ai R. Moldova că țara noastră nu-și va schimba vectorul de dezvoltare, în pofida faptului că președintele Igor Dodon le promite rușilor că ne va duce în Uniunea Euroasiatică.

„Preşedintele Igor Dodon foloseşte orice ocazie oportună, în viziunea lui, de a se expune împotriva vectorului de politică externă, împotriva vectorului european ales de R. Moldova, fapt ce contravine categoric viziunii guvernării, dar şi a cetăţenilor țării”, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, în cadrul briefingului tradițional organizat în fiecare zi de marți.

Potrivit acestuia, declarațiile lui Dodon cu privire la aderarea țării noastre la Uniunea Euroasiatică nu au niciun suport juridic. „Asta pentru că politica externă a R. Moldova este pusă în aplicare de Guvernul şi Parlamentul ţării. Politica externă reiese din obligaţiile pe care le are R. Moldova pe plan internaţional, inclusiv în contextul Acordului de Asociere semnat acum trei ani”, a subliniat Gămurari.

Citește și: Cu ce se ocupau, de fapt, ATAȘATUL MILITAR și ceilalți membri ai Ambasadei Moscovei la Chișinău și de ce Dodon trebuie DEMIS? „Sediul este o mostră de TUPEU imperialist”

De asemenea, acesta a mai adăugat că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, are toată susținerea PD, în contextul moțiunii de cenzură înregistrată în Parlament de socialiști. Cei din PSRM consideră că Galbur trebuie să răspundă pentru expulzarea celor cinci diplomați ruși.

De menționat că șeful statului a convocat pentru astăzi în ședință Consiliul Suprem de Securitate. Tema principală a acestei ședințe este declararea celor cinci diplomați ruși persona non grata în R. Moldova.

Astfel, directorul Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan, dar și ministrul de Externe, Andrei Galbur, vor prezenta motivele care au dus la expulzarea celor cinci diplomați ruși din R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md