Contractor NSA, acuzat că a „scurs” informaţii clasificate ale anchetei privind Rusia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Departamentul de Justiţie a pus sub acuzaţie un contractor federal pentru că ar fi transmis unei societăţi media informaţii clasificate în privinţa anchetei asupra ingerinţelor Rusiei în campania prezidenţială, informează CNN News, citat de Mediafax.

Reality Leigh Winner, în vârstă de 25 de ani, un contractor al Companiei Internaţionale Pluribus, este acuzată ”că ar fi sustras materiale clasificate dintr-o unitate guvernamentală şi ar fi transmis-o apoi unei societăţi media”, potrivit unei plângeri federale.

Conform unei surse, citate de CNN, documentul pe care Winner l-ar fi transmis este acelaşi folosit ca suport pentru un articol publicat luni de către publicaţia online The Intercept, ce detalia un mesaj clasificat, scris, al Agenţiei Naţionale de Securitate.

Mesajul data din 5 mai şi oferea detalii asupra atacurilor cibernetice ale serviciilor militare de informaţii ruse asupra unui furnizor de soft pentru alegerile din SUA, nu există însă dovezi că ar fi fost afectate voturi în urma acestui atac.

Un oficial american a confirmat faptul că documentul făcut public de The Intercept aparţine cu adevărat Agenţiei Naţionale de Securitate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...