Câți bani primește Real pentru câștigarea Ligii Campionilor; Zidane ia mai mult decât orice jucător

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Real Madrid va premia cu suma de 40 milioane euro succesul din UEFA Champions League, din cele 75 milioane euro pe care le va primi de la UEFA pentru câştigarea trofeului, scrie AS.

Cei 24 de jucători din prima echipă vor încasa câte 1,5 milioane euro, în timp ce Zinedine Zidane va primi două milioane euro, iar restul de două milioane euro se vor împărţi între ceilalţi membri ai staff-ului tehnic şi cei 11 jucători din echipa a doua înscrişi în Liga Campionilor.

Pentru parcursul din Liga Campionilor şi câştigarea finalei, Real Madrid va primi 75 milioane euro de la UEFA. Preşedintele Florentino Perez îşi va primi de asemenea partea sa şi va oferi bonusuri pentru ceilalţi angajaţi ai clubului madrilen.

Real Madrid a câştigat pentru a 12-a oară Liga Campionilor şi a doua oară consecutiv trofeul după ce a învins-o în finala de la Cardiff pe Juventus, cu 4-1.

Formația din capitala Spaniei a devenit prima echipă care câștigă competiția de două ori la rând, după transformarea Cupei Campionilor Europeni în Liga Campionilor și prima care își apără trofeul după AC Milan (1989, 1990). Totodată, acesta este al 12-lea trofeu CCE/UCL cucerit de către Real Madrid.

Cristiano Ronaldo a fost eroul lui Real Madrid, după ce a marcat de două ori (golurile de 1-0 și 3-1) și a devenit, pentru a șasea oară la rând, golgheterul competiției. În plus, primul gol a fost cel cu numărul 500 al echipei sale în CCE/UCL, în timp ce al doilea, a fost al 600-lea din cariera sa, înscris pentru echipele de club și pentru naționala Portugaliei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...