PD transmite PSRM că moțiunea înaintată împotriva ministrului Galbur va pica

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Democrat din Moldova nu va susține moțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în privința activității ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, considerând-o drept una „strict ideologică” și „nefundamentată”. Despre aceasta a anunțat după ședința săptămânală a PDM, purtătorul de cuvânt al formațiunii Vitali Gămurari, potrivit căruia Andrei Galbur are toată susținerea partidului.

Reprezentanții Partidului Democrat (PD) afirmă că moțiunea socialiștilor înaintată împotriva ministrului de externe, Andrei Galbur, va pica în Parlament. Gămurari a anunțat că în cadrul ședinței săptămânale a PD s-a discutat despre moțiunea înaintată de socialiști împotriva ministrul de eterne. Astfel, democrații spun că acesta va pica, deoarece ministrul are toată susținerea PD.

„MAEIE și domnul Galbur au întreaga susținere a Partidului Democrat (PD). Considerăm că muncește și atinge scopurile puse în programul guvernării, în special în ceea ce ține de promovarea politicilor externe și integrarea europeană. Considerăm că această moțiune nu va trece”, a declarat Gamurari.

Amintim că, săptămâna trecută, după refuzul majorității parlamentare de a organiza audierea în Parlament a ministrului de externe, Andrei Galbur, și a directorului SIS, Mihai Balan, pe faptul expulzării a cinci diplomați ruși din țara noastră, PSRM a înaintat o moțiune simplă pe numele lui Andrei Galbur.

„Luând în considerare faptul că în activitatea ministrului de Externe tot mai frecvent apar niște tendințe negative ce ține de realizarea și promovarea politicii externe, noi am decis să înaintăm o moțiune simplă ca totuși să discutăm. Politica externă trebuie să creeze niște condiții favorabile pentru realizarea problemelor economice, politice, sociale, interne și nici într-un caz invers”, a menționat deputatul socialist Vladimir Țurcan.

După examinarea dispozitivului moțiunii și semnăturilor, președintele Parlamentului Andrian Candu a anunțat că aceasta va fi examinată în Parlament în decurs de 14 zile lucrătoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...