Un fost Procuror General, reținut pentru corupție: Ar fi luat mită de 45 de mii de euro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un fost demnitar a fost reținut pentru acțiune de corupție. Acesta ar fi luat 45 de mii de euro pentru a stopa o cauză penală. După percheziții de 10 ore la domiciliul avocatului, banii au fost depistați și ridicați, iar bănuitul, reținut, anunță reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

„Fostul demnitar, susținând că are influență asupra unor persoane din cadrul Procuraturii Anticorupție, a estorcat 45 de mii de euro, pentru a stopa o cauza penală în care era implicată o persoană, arestată privind înstrăinarea terenurilor din comuna Stăuceni”, specifică procurorul-șef adjunct Vitalie Busuioc în cadrul unei conferințe de presă.

De complicitate la comiterea infracțiunii este bănuită și o rudă apropiată, care ar fi ascuns banii, din acest motiv perchezițiile au durat 10 ore.

Bănuitul va fi pus sub învinuire în după-amiaza zilei de astăzi și abia atunci procurorii vor spune numele persoanei vinovate, cu toate acestea Vitalie Busuioc recunoaște că acesta ar fi deținut și cea mai înaltă funcție din cadrul Procuraturii.

Potrivit unor surse, învinuitul ar fi ex-Procurorul General interimar Mihai Murzac. El a condus Procuratura Generală în perioadă când fostul fostul procurorul general Mircea Iuga plecase la Curtea Constituțională, până când instituția a fost preluată de succesorul său – Vasile Rusu.

Pentru infracțiunea de care este bănuit, fostul demnitar riscă de la 3 la 7 ani de închisoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...