08:21:48 25.04.2024
Stiri

Uleiul care vindecă mai multe boli și stopează poftele de ţigări şi alcool

Știri 06.06.2017 07:30 Vizualizări7466 Autor: Ziarul National
Uleiul care vindecă mai multe boli și stopează poftele de ţigări şi alcool sursa: google.ro


Columb a navigat spre Vest pentru a găsi legendarele insule Spice din Asia. Dar totul a fost în zadar. Un condiment căutat de el a fost piperul negru. Preţuit încă din antichitate, oamenii îl foloseau ca şi monedă.

Din păcate, astăzi, piperul negru este trecut cu vederea într-un mod tragic datorită prezenţei sale prin toate magazinele şi restaurantele.
Adevărul despre piperul negru (uleiul esenţial de piper negru, în special) este că are proprietăţi benefice uimitoare asupra organismului.

Uleiul esenţial de piper negru te scapă de anxietate şi de poftele de ţigări şi alcool.

Beneficiile uleiului esenţial de piper negru diferă în funcţie de modul în care este consumat. Poate fi ingerat, aplicat sub formă topică sau poate fi inhalat. Să privim mai atent la aceste trei moduri de a consuma uleiul esenţial de piper negru şi beneficiile pe care le putem aştepta de la fiecare. Uleiul esenţial de piper negru are diferite proprietăţi benefice.

Cele mai importante sunt cele expectorante, febrifuge, antioxidante, diuretice, antiartritice, circulatorii, analgezice, antibacteriene, stimulante, vermifuge, antiseptice, diaforice, antispastice, laxative, afrodiziace şi anti-inflamatorii.

Utilizarea orală

Când este consumat pe cale orală (încercaţi să-l adăugaţi la grătar sau la sosurile de friptură favorite) uleiul esenţial de piper negru oferă antioxidanţi puternici numiţi sesquiterpene. Aceşti antioxidanţi ajută la producerea a cât mai multă transpiraţie şi urină (două moduri comune prin care toxinele pot fi eliminate).

Acest condiment apreciat din India este, de asemenea, excelent în îmbunătăţirea digestiei deoarece creşte funcţiile bilei şi promovează sucurile acide din stomac, care ajută la descompunerea alimentelor.

Utilizarea sub formă topică

Un alt mod de a folosi uleiul esenţial de piper negru este aplicarea topică. Datorită senzaţiei de căldură care se extinde trebuie să fie utilizat cu moderaţie sau cu un ulei purtător. Cu toate acestea, încălzirea extremă îl face ideal pentru relaxarea musculară atunci când este împreunat cu un ulei de masaj.

Este antispastic şi are proprietăţi relaxante musculare ce sunt extrem de eficiente pentru persoanele ce au crampe. Proprietăţile antioxidante ale uleiului esenţial de piper negru elimină toxinele, precum acidul uric din sânge, şi are efecte benefice asupra celor care suferă de artrită, reumatism şi gută.
În plus, faţă de relaxarea corpului fizic, uleiul esenţial de piper negru ajută la relaxarea minţii. Atunci când este utilizat aromatic (de multe ori în combinaţie cu alte uleiuri, cum ar fi cel de ienupăr sau de lavandă) poate fi foarte eficient la atenuarea stresului mental.

Un studiu a arătat capacitatea acestui ulei de a ajuta oamenii să facă faţă stresului provocat de renunţatul la fumat.

După cum vedeţi, folosirea uleiului esenţial de piper negru ajută, atât mintea, cât şi corpul. Astfel îţi vei găsi sănătatea şi relaxarea mult tânjită.

Sursa:www.naturehealthandbeauty.com


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md