De astăzi începe evacuarea gunoiului din Chișinău. Un anunț în acest sens a fost făcut de Pavel Filip

gun
Foto: Facebook/Alexandr Odintsov

Premierul Pavel Filip a declarat într-un briefing de presă că de astăzi începe evacuarea gunoiului din Chișinău. Acesta a menționat că a fost format un grup de lucru care va veni în următoarele zile cu un plan concret de acțiuni, iar momentan au fost identificate soluții temporare pentru evacuarea deșeurilor.

„Este o problemă care a pornit de mai mulți ani de zile și a fost catalizată de Primărie, pentru că ține de responsabilitatea Primăriei Chișinău și nicidecum nu este în responsabilitatea Guvernului. Am făcut această ședință la solicitarea Ministerului Sănătății și Ministerului Mediului, pentru că există pericol de a provoca o situație epidemiologică în Chișinău. Gunoiul nu a fost evacuat de patru zile, de asta am avut discuții cu locuitorii din comuna Bubuieci. Cu părere de rău, situația este una excepțională și trebuie să intervenim, dar asta nu înseamnă ca și în continuare Guvernul se va ocupa de această problemă”, a declarat Pavel Filip.

Reamintim că situația a fost creată după ce locuitorii din Bubuieci au blocat accesul camioanelor Regiei Autosalubritate spre groapa de gunoi din apropierea localităţii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente