Câți bani trebuie să ai în buzunar dacă vrei să mergi la festivalul descOPERĂ

icannotknow_5_6_2017_18_38_3_581
Foto: Instagram/maiavisterniceanu

În perioada 9-11 iunie, Orheiul Vechi va fi cuprins de notele distinse ale celor mai rafinate opere de muzică clasică. Festivalul DescOPERĂ va avea loc într-un spațiu rural, parte a Rezervației Cultural Naturale „Orheiul Vechi”, care asigură o sonoritate ideală pentru orchestra simfonică și vocile soliștilor de operă. Chiar dacă ideea ne încântă, mersul la festival înseamnă și un bilet de intrare, asigurarea transportului, cumpărarea unei gustări sau a unei băuturi. Iată de câți bani ai nevoie dacă ai decis că vei fi unul dintre vizitatori.

Bilete

Biletele sunt disponibile pe iticket.md, dar și în următoarele puncte:

1. Casele de bilete a Teatrului de Operă și Balet
2. Casa de bilete a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”
3. Casa Palatului Național „Nicolae Sulac”
4. Info – Centru Butuceni, Orheiul Vechi

Photo Credit: Instagram/Nata Albot
Photo Credit: Instagram/Nata Albot

Prețuri:

Bilet CONCERT- 150 lei – oferă unei persoane acces pe teritoriul festivalului pentru un concert descOperă;

Bilet ABONAMENT – 300 lei – oferă unei persoane acces pe teritoriul festivalului pentru trei concerte descOperă;

Voucher CINĂ – 200 lei – oferă unei persoane acces la cina organizată după concert.

Elevii, studenți și pensionarii vor putea cumpăra bilete pentru o zi la un preț special – 100 MDL – (la prezentarea carnetului care demonstrează statutul posesorului).

Mâncare până la spectacole

Vei putea procura mâncare la pachet de la Eco Resort Butuceni, la preț de 150 de lei. Pachetul include: plăcintă, sarmale, ardei cu orez, cărniță, legume, o sticlă de apă. Pentru vegetarieni se exclude carnea din pachet și se adăuă mai multe sarmale sau ardei, care sunt fără carne.  Pachetele se vor vinde și în zona festivalului, astfel încât nu va fi nevoie să te duci până la restaurant.

De asemenea, vei putea degusta și un pahar de vin de la Rădăcini + posibilitatea de a procura o sticlă de vin pe loc.

Photo Credit: Instagram/efrosnatalia
Photo Credit: Instagram/efrosnatalia

Cină

Cina cu artiștii după spectacole costă 200 de lei. Aceasta poate fi obținută cumpărând voucherul „CINĂ” care include mâncarea servită după spectacole, unde vor fi prezenți artiștii și invitații evenimentului. Vizitatorii de anul trecut au spus că au avut parte de o experiență frumoasă, iar artiștii au cântat și la masă. Cina va avea loc la restaurantul de vizavi de Teatrul de Vară Butuceni.

Photo Credit: Instagram/ Nistor Lazăr
Photo Credit: Instagram/ Nistor Lazăr

Transport

Transportul este de 25 de lei pentru o singură direcție. Microbuzele organizate vor pleca de la hotelul Turist (bd. Grigore Vieru). După concerte, de asemenea, vor fi microbuze care vor veni la Chișinău.

Detaliile evenimentului le puteți urmări pe Facebook.

Festivalul este organizat de Ministerul Culturii, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și Filarmonica Naționala „Serghei Lunchevici” cu suportul strategic al Proiectului de Competitivitate din Moldova finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Agenția Suedeza pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare (Sida) și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare în Republica Moldova.

Prima ediție a Festivalului de muzică clasică în aer liber – „descOPERĂ” a avut loc în perioada 4-5 iunie 2016. Spectacolele grandioase – opera „Rigoletto” și creația vocal-simfonică „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi, au fost susținute de 14 soliști și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, formată din 70 instrumentiști și 100 de artiști de cor.

Photo Credit: Instagram/gingerkatyaa
Photo Credit: Instagram/gingerkatyaa
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente