Petrece 10 luni în Finlanda și învață cum să interacționezi eficient cu studenții cu nevoi speciale

WP_20130719_002
Foto: woodcity.fi

Serviciul European de Voluntariat îți oferă posibilitatea să faci voluntariat pe o perioadă de 10 luni și 12 luni în Finlanda. Este vorba de câteva locații pentru tineri și adulți cu nevoi speciale, unde vei avea posibilitatea să participi la cursuri cum ar fi terapia de echitație, terapia ocupațională și terapia fizică.

Școala Lehtimaki oferă 70 de locuri pentru studenți și există mai mult de 100 de cursuri de scurtă durată pentru tinerii cu dizabilități, adulți și vârstnici, precum și pentru familiile acestora. Școala oferă, de asemenea, cursuri de reabilitare, cum ar fi terapia de echitație, terapia ocupațională și terapia fizică. Unele cursuri de formare vizează creșterea capacităților ocupaționale ale oamenilor, de exemplu prin formarea în domeniul alfabetizării informatice.

Ce roluri, sarcini și cerințe trebuie să îndeplinești? Sarcina principală a voluntarilor este de a interacționa cu studenții cu nevoi speciale în timpul lecțiilor, dar și în timpului liber, precum și de ai ajuta în rutina zilnică. Voluntarii pot organiza și activități gratuite pentru studenții cu dizabilități mintale. O altă sarcină este oferirea ajutorului personalului de bucătari.

Este important ca voluntarii să aibă o motivație de a lucra cu persoane cu nevoi speciale, precum și aptitudini sociale bune și o atitudine deschisă. Sunt apreciate cunoștințele în domeniul hipismului și cunoștințele muzicale.Voluntarii ar trebui, de asemenea, să fie dispuși să lucreze într-o varietate de sarcini și să trăiască într-un mic sat din mediul rural.

Voluntarii vor fi cazați într-un apartament comun pentru 2 persoane în zona campusului.

O altă oportunitate este un stagiu de voluntariat pentru 12 luni în Helsinki la asociația non-profit Lyhty. Aceasta oferă servicii de educație pentru adulți cu dizabilități de învățare. Lyhty este situat în Helsinki. Lyhty primește voluntari la atelierul său de lucru „Lato”, „A-B-C” în aer liber, atelier de arte și meserii „Luovilla” și unitatea de locuit „Kotikutonen”.

Rolurile, sarcinile și cerințele voluntarilor variază în funcție de unitatea de lucru. Acest voluntar va lucra în unitatea de locuit din Kotokutonen pentru a sprijini persoanele cu handicap în activitățile și hobby-urile lor zilnice. În toate unitățile sunt importante abilitățile sociale și motivația de a lucra cu persoane cu nevoi speciale.

Voluntarii vor fi cazați la hotelul situat în zona Helsinki. Flexibilitatea și motivația de a împărtăși viața de zi cu zi cu familia și familia sunt importante.

Ce trebuie să faci ca să te înscrii la program? Să ai un interes în schimbul intercultural; o vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani; să nu ai un dosar penal și să depui o cerere pentru unul dintre aceste posturi vacante, completând următorul formular.

Formularul se va expedia la adresa [email protected] cu subiectul de titlu „Finland EVS”. Candidații potențiali vor fi invitați la un interviu.

Termenul limită pentru înscrieri este 6 iunie 2017.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente