6 greşeli comune care cresc factura la energia electrică: Nu lăsați frigiderul gol sau încărcătoarele în priză

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Facturile lunare pot fi mult reduse dacă realizaţi unde se înregistrează pierderi de energie electrică. Există mai multe metode prin care pot fi micşorate pierderile, ele presupunând evitarea greşelilor comune.

De multe ori, tipul de aparate electrice, accesorii sau echipamente pe care le-alegem pentru casa noastră par potrivite, dar pe termen lung duc la pierderi foarte mari. Problema este că odată instalate, nu sunt foarte uşor de înlocuit, scrie homify.com. Prin urmare, pentru a eficientiza procesul de economisire, încercaţi să ţineţi cont de 6 greşeli care cresc constant costurile de funcţionare:

Păstrarea aparatelor în regim de aşteptare

Lăsarea aparatelor în regim de aşteptare este una dintre cele mai simple metode de economisire a energiei. Nu este nevoie de mult efort pentru a pune în aplicare acest mic truc, veţi începe să observaţi beneficiile de la următoarea factură.

Folosirea corpurilor de iluminat greşite

Uneori, corpurile de iluminat tind să folosească mai multă energie decât este nevoie. Atunci când le achiziţionaţi, nu vă stabiliţi ca şi criteru doar aspectul şi fiţi atenţi şi la energia consumată. În plus, tendinţa de a menţine becurile deschise chiar şi atunci când nu este necesar, contribuie la ridicarea costurilorilor. Ca o practică eficientă, este mai bine să vă bazaţi pe lumina naturală. Acest lucru nu numai că oferă un nivel complet nou de confort, dar şi este eficient în menţinerea costurilor de funcţionare scăzute.

Utilizarea incorectă a frigiderului

Frigiderul şi congelatorul consumă mai multă energie atunci când sunt goale, prin urmare, dacă doriţi să evitaţi risipa de energie, întotdeauna lăsaţi câteva lucruri în el.

Lăsarea încărcătoarelor în priză

În mod inconştient, oamenii tind să lase încărcătoarele în priză după ce le folosesc. Acest lucru duce la pierderea lentă a energiei.

Folosirea programului economic al maşinii de spălat

Maşinile de spălat sunt tipurile de echipamente care consumă multă energie. Multe dintre acestea au setări de utilizare economică. Nu veţi constata o scădere bruscă a consumului, dar utilizarea setărilor economice vor aduce o mare diferenţă pe termen lung.

Dispozitive de gătit

Plita de gătit reprezintă un alt aparat care consumă foarte multă energie. Întotdeauna dezactivaţi dispozitivele de gătit atunci când nu sunt folosite şi asiguraţi-vă că le menţineţi în mod corespunzător pentru un cost pe termen lung.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...