Oameni de afaceri din stânga Nistrului răpiți pentru 100.000 de dolari; Cinci membri ai unei grupări criminale reţinuţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu colaboratorii Inspectoratului Național de Investigații a IGP au reținut membrii unei grupări criminale, care în luna februarie a anului 2016 au răpit trei persoane, toți oameni de afaceri din stânga Nistrului.

Cei 5 făptași, îmbrăcați în uniforme de culoare neagră cu inscripția poliția, deținând arme de foc, au oprit pe traseul Chișinău-Anenii Noi, satul Chetrosu un automobil model „Range Rover” în care se aflau cei trei oameni de afaceri. Cei trei au fost încătușați și ținuți ostatici timp de o zi într-o casă din suburbia Chișinăului.

Ulterior, făptașii au cerut 100.000 de dolari. Cei trei, sub presiunea amenințărilor, au transmis interlopilor suma cerută cu ajutorul unui borcan din plastic atârnat de o sfoară care a fost întinsă de-a lungul râului Nistru, în regiunea orașului Bender.

În urma măsurilor speciale de investigații, au fost identificați autorii infracțiunii, unul din ei, anterior condamnat pentru implicarea în asasinare la comandă, eliberat din detenție după ispășirea pedepsei de 12 ani privațiune de libertate, membru activ și unul din cei mai apropiați oameni a hoțului în lege „Micu”.

Un alt membru al grupării nu este de găsit, deoarece ar fi fost asasinat în urma unor reglări de conturi între membrii grupării.

Învinuiții riscă de la 13 la 15 ani privațiune de libertate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...