Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce spune Renato Usatîi despre…

Ce spune Renato Usatîi despre materialele confidențiale apărute astăzi, după ce a anunțat că publică filmul „Moldova – teritoriul injustiției”

Recent, pe internet au apărut materiale confidențiale din poșta electronică și de pe conturile de WhatsApp și Viber ale lui Renato Usatîi. Conform acestora, Usatîi ar fi transmis informații confidențiale din dosarul Platon unuia din principalii beneficiari ai Laundromatului, precum și altor persoane. Totodată, acestea ar vorbi despre unele slăbiciuni ale politicianului, cum ar fi cazinoul. Materialele au apărut după ce, de curând, Renato Usatîi a anunțat despre publicarea unui film la care a lucrat mult timp și despre care spune că demască politicieni și magistrați dubioși din R. Moldova, făcând referire inclusiv la Vlad Plahotniuc

„Partidul Nostru” a organizat azi o conferință de presă în cadrul căreia a intervenit și Renato Usatîi, prin skype. Acesta neagă veridicitatea materialelor făcute publice de pe conturile sale de WhatsApp și Viber. Politicianul firmă că acestea au fost trucate de o manieră nereușită.

„Seara veți vedea cum au încercat să mă bage în dosarul privind atentatul asupra lui Plahotniuc. Să dea interpelare la WhatsApp, Viber și dacă e adevărat măcar un mesaj din cele publicate, sunt gata să răspund în fața legii.  Seara va fi totul clar. Filmul va fi pe câteva site-uri și la mine pe Facebook. Va fi publicat la ora 19.00.  Introducerea va fi cam lungită, dar ca toată lumea să înțeleagă, e nevoie să fie explicată toată situația. În filme vor fi doar dovezi cu comentariile mele. Filmul meu demonstrează că în Moldova există un grup criminal în frunte cu Plahotniuc.  Veți vedea câți bani primesc Busuioc, Morari. Voi demonstra documente, nu screenshot-uri”, a spus Usatîi.

Întrebat dacă crede că  urmare a publicării filmului, autoritățile se vor autosesiza, Usatîi a răspuns că nu.

„Ei nu se vor autosesiza împotriva lor. Închipuiți-vă că Viorel Morari zice să fie pornit un dosar împotriva lui. Mai multe instituții internaționale se vor autosesiza deoarece procurorii, judecătorii de buzunar din Moldova vând informație străină. Vă dați seama ce va face după asta Interpolul din Lyon. Lor sigur n-o să le placă, vor vedea că documentele sunt reale, nu sunt false. Ei cam pricep ce se întâmplă la noi, în Moldova”, a adăugat Usatîi.