12:18:33 23.04.2024
Stiri

Angajații Primăriei Chișinău, FĂRĂ salarii? Nu are cine semna actele: „Vom trimite pe cineva la domiciliul primarului general pentru a semna”

Social 05.06.2017 12:22 Vizualizări2133 Autor: Ziarul National
Angajații Primăriei Chișinău, FĂRĂ salarii? Nu are cine semna actele: „Vom trimite pe cineva la domiciliul primarului general pentru a semna”


Viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, afirmă că nu îndeplinește funcția de primar interimar al capitalei și nu are dreptul să semneze dispozițiile de plată pentru achitarea salariilor angajaților Primăriei Chișinău.

„Eu pot semna doar acte care țin de domenii care vizează atribuțiile viceprimarului. Cât privește semnarea documentelor financiare, eu nu am asemenea drept. Atunci când îndeplineam și atribuții de primar general, era dispoziția primarului, adică atunci specimenele semnăturii mele intrau în vigoare. Eu nu îndeplinesc acum interimatul, pentru că primarul general nu este suspendat din funcție. Dacă nu există o altă soluție, vom trimite pe cineva la domiciliul primarului general pentru a semna actele care sunt necesare”, a explicat astăzi Nistor Grozavu, după ședința Primăriei Chișinău.

Pentru a institui interimatul funcției de primar, actualul edil ar trebui fie suspendat din funcție, fie condamnat, dar Grozavu crede că acest lucru nu i se va întâmpla lui Dorin Chirtoacă.

În altă ordine de idei, Grozavu a declarat că nu a depus cerere de a părăsi Partidul Liberal, în cadrul căruia era și membru al Biroului politic, dar a fost exclus.

Menționăm că decizia de a-l exclude pe Grozavu din PL a fost luată după arestul primarului Dorin Chirtoacă, în baza declarațiilor făcute de acesta și de șeful Direcției Transport, Igor Gamrețchi, în dosarul parcărilor cu plată. Grozavu a indicat că a semnat contractul cu firma care urma să gestioneze aceste parcări la indicația verbală a primarului.

Primarul Dorin Chirtoacă se află în arest la domiciliu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md