Au încercat să-şi vândă bebeluşul: O nemțoaică și o familie de moldoveni, trimişi în judecată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală, cu expedierea în instanţa de judecată a cauzei penale, de învinuire de comiterea infracțiunii de trafic de copii a unei cetățence a Germaniei și a părinților unui copil nou-născut.

În rezultatul investigaţiilor, efectuate pe caz de către procurorii PCCOCS în comun cu ofiţerii de urmărire penală și ofițerii de investigație ai CCTP al INI al IGP al MAI, s-a stabilit că părinții copilului, domiciliați în mun. Bălți, de la sfârșitul anului 2016 au început negocierile cu o cetățeancă a Germaniei, intenționînd să-i vîndă acesteia copilul ce urma să fie născut.

Până la nașterea copilului, inculpata care urma să cumpere copilul, a venit în Republica Moldova, unde contra unei sume de bani și a unor beneficii materiale oferite părinților copilului, a obținut acordul acestora la perfectarea
actelor de identitate ale copilului nou-născut și a permisiunii de scoatere a acestuia din țară sub pretextul acordării victimei a asistenței medicale în străinătate.

S-a stabilit însă, că bebelușul era perfect sănătos, iar scopul real urmărit de către făptuitori era de a adopta ilegal copilul pe teritoriul Republicii Federale Germane.

Astfel, după punerea în aplicare a planului infracțional de către făptuitori, fiind perfectate actele copilului și permisiunea de scoatere a acestuia din țară din 10.03.2017, la 15.02.2017 cetățeanca Germaniei a fost reținută de către colaboratorii poliției de frontieră la ieșirea din țară prin postul vamal Leușeni.

Cauza penală a fost expediată în instanţa de judecată, pentru examinare în fond. În caz de condamnare, inculpaţii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau detențiune pe viață.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...