Liverpool face cel mai scump transfer din istoria sa: Un jucător dorit și anterior

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liverpool se apropie să parafeze al doilea transfer al verii, după ce au reușit să-l aducă pe Dominic Solanke, un englez în vârstă de 19 ani, liber de contract, după ce şi-a încheiat înţelegerea cu Chelsea. Este vorba despre Mohamed Salah, fotbalistul de la AS Roma. Negocierile dintre cele două părți s-au intensificat în ultima săptămână și este foarte probabil ca în aceste zile să bată palma.

Liverpool vrea să-l aducă pe Mohamed dat fiind faptul că negocierile cu tabăra romanilor sunt aproape încheiate în mod iminent. ”Cormoranii” sunt de altfel plini de speranță că vor finaliza al doilea transfer al verii în această săptămână, ceea ce se poate fi o adevărată lovitură înregistrată de italieni datorită banilor pe care îi vor încasa.

Prețul lui Mohamed Salah depășește cu puțin suma de 35 de milioane de lire sterline, fără taxe, făcându-l cel mai scump transfer din istoria lui Liverpool.

Este de altfel a doua tentativă de-al aduce pe egiptean, după ce conducerea de pe Anfield a mai încercat să-l ”recruteze” în urmă cu trei ani, când echipa se afla sub comanda lui Brendan Rodgers.

În 2014, Liverpool au fost ”flancată” de către Chelsea, iar Salah s-a ”mutat” pe Stamford Bridge după ce a plecat de la Basel într-un transfer care s-a ridicat la suma de 12 milioane de lire sterline. Acum, Liverpool va este la un pas să realizeze cel mai mare transfer doar pentru a-l aduce pe fotbalistul în vârstă de 24 de ani. Este de așteptat ca odată ce vor fi achitate și taxele, mutarea v-a ”eclipsa” recordul stabilit de Andy Carroll când a ajuns pe Anfield de la Newcastle pentru suma de 35 de milioane de lire sterline în ianuarie 2011.

Negocierile dintre Liverpool și partea romană au fost intensificate săptămâna trecută. Italienii au respins o primă ofertă oficială de 28 milioane de euro, dar ”cormoranii” sunt determinați să plătească suma dorită.

Mijlocașul egiptean ar caștiga în jur de 90.000 de lire sterline pe săptămână pe Anfield, dublu de cât câștigă în momentul de față.

Liverpool a fost dezamăgită când a ratat transferul lui Salah, în urmă cu trei ani. Deși nu a fost capabil să strălucească pe Stamford Bridge, în timpul scurt petrecut în Londra, progresul său s-a văzut în Italia, unde a marcat 15 goluri și a avut 18 pase decisive în 31 de jocuri în Serie A Tim sezonul trecut.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...