Au încercat să-şi vândă bebeluşul de 12 zile! O cetăţeancă a Germaniei şi un cuplu din Bălţi, trimişi în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a anunţat astăzi că a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală, de învinuire de comiterea infracțiunii de trafic de copii a unei cetățence a Germaniei și a părinților unui copil nou-născut.

Oamenii legii au stabilit că părinții copilului, domiciliați în municipiul Bălți, de la sfârșitul anului 2016 au început negocierile cu o cetățeancă a Germaniei, intenționând să-i vândă copilul ce urma să fie născut.

Până la nașterea copilului, inculpata care urma să cumpere copilul, a venit în Republica Moldova, unde contra unei sume de bani și a unor beneficii materiale oferite părinților copilului, a obținut acordul acestora la perfectarea actelor de identitate ale copilului nou-născut și a permisiunii de scoatere a acestuia din țară sub pretextul acordării victimei a asistenței medicale în străinătate.

S-a stabilit însă, că bebelușul era perfect sănătos, iar scopul real urmărit de către făptuitori era de a adopta ilegal copilul pe teritoriul Republicii Federale Germane.

Astfel, după punerea în aplicare a planului infracțional de către făptuitori, fiind perfectate actele copilului și permisiunea de scoatere a acestuia din țară, la 15 februarie cetățeanca Germaniei a fost reținută de către colaboratorii poliției de frontieră la ieșirea din țară prin postul vamal Leușeni.

Cauza penală a fost expediată în instanţa de judecată, pentru examinare în fond. În caz de condamnare, inculpaţii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau detențiune pe viață.

Reamintim că la 15 februarie poliţiştii de frontieră de la Leuşeni au reţinut trei persoane, doi moldoveni cu dubla cetăţenie a Moldovei şi României şi o cetăţeancă a Germaniei, care au încercat să scoată ilegal din ţară un copil de doar 12 zile.

Polițiștilor de frontieră li s-a părut suspect faptul că un copil de 12 zile este legitimat cu un pașaport eliberat cu cinci zile în urmă și însoțit de o persoană straină cu scop de “odihnă”. Din informațiile deținute, femeia a intrat în R. Moldova la data de 25 ianuarie 2017.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.