Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cum explică Tarom incidentul de…

Cum explică Tarom incidentul de pe Aeroportul Internațional Chișinău

Duminică, în jurul orei 19:00, a avut loc un incident pe aeroportul din Chișinău. O aeronavă TAROM care venea de la București a ieșit de pe pistă în momentul aterizării. Niciun pasager nu a avut de suferit. Pentru o scurtă perioadă, decolările și aterizările de pe  Aeroportul Internațional Chișinău au fost amânate din cauza incidentului.

Compania de transport a transmis un comunicat în care precizează că aeronava s-a comportat anormal fapt ce a dus la ieșirea acesteia de pe pistă: „Cursa TAROM ROT 207 Bucureşti – Chișinău de astăzi 4 iunie 2017 operată cu aeronavă ATR 42 a aterizat la ora 18:12 minute pe aeroportul din Chișinău. În procedura de aterizare, în momentul frânării, din cauze încă necunoscute aeronava a avut niște deplasări anormale, echipajul depunând eforturi să redreseze aeronava care a ieșit ușor din pistă.La bordul aeronavei se aflau 39 de pasageri care au fost debarcați în siguranță, nimeni nu a fost rănit. Aeronava va fi supusă unor verificări tehnice pe aeroportul din Chișinău”, se menționează în comunicat.

„Astăzi, in jurul orei șase si 20 era planificată aterizarea la Chișinau din Otopeni. Nu a fost clar ce s-a întâmplat, însă în momentul aterizării avionul mergea, după cum lumea a înțeles, cu o viteză foarte mare, mergea ba în stânga, ba în dreapta și într-un moment dat a luat-o la stânga brusc. Lumea s-a speriat, cineva posibil că s-a lovit. Toți am fost șocați. Unii oameni chiar au intrat în panică”, a declarat o pasageră a avionului pentru protv.md. 

sursa foto: protv.md