Aceasta nu este însă singura menire a dirijabilului, scrie Go4it. Acesta va fi, în primul rând, un „yaht aerian” luxos, în care Brin va călători alături de prietenii săi. Din acest motiv proiectul a fost criticat. Iată un scenariu nu tocmai plăcut: o persoană bogată „aruncă” provizii din dirijabilul său luxos „săracilor” şi „bătuţilor de soartă” aflaţi la sol. Scenariul acesta ne duce cu gândul la momentele din antichitate când împăraţii le aruncau pâine spectatorilor săraci din arenele în care se ţineau lupte între gladiatori şi alte spectacole.

Potrivit unor surse, aeronava lui Brin este construită la NASA Ames Research Center din Mountain View, California. Când va fi finalizat, dirijabilul va avea o lungime de peste 200 de metri, fiind cea mai mare aeronavă din lume.

Potrivit Bloomberg, proiectul a început în urmă cu trei ani. Brin a devenit fascinat de dirijabile după ce a făcut a vizită la Ames Research Center, care se află în vecinătatea cartierului general al Alphabet, conglomeratul care deţine Google. Ames a găzduit o vreme USS Macon, un dirijabil al US Navy cu o lungime de 239 de metri. Acesta era, în perioada interbelică, una dintre cele mai mari aeronave din lume.