22:34:11 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Un ROMÂN s-a luat la bătaie cu TERORIȘTII de la Londra. Imaginile sunt ZGUDUITOARE

Știri 04.06.2017 20:50 Vizualizări8714 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un ROMÂN s-a luat la bătaie cu TERORIȘTII de la Londra. Imaginile sunt ZGUDUITOARE


Florin Morariu, un român de 32 de ani care munceşte într-o brutărie din Londra, chiar în zona London Bridge, în care a avut loc atacul terorist de sâmbătă seara din capitala britanică, a reuşit să surprindă într-o filmare făcută cu telefonul mobil momentele de coşmar de pe străzi. Românul le poveşteşte colegilor de serviciu cum l-a lovit pe unul dintre terorişti după ce acesta reuşise să înjunghie o persoană. El şi un alt coleg au în mână nişte beţe, iar românul îi cere altuia să îi aducă „un făcăleţ” din bucătărie, ca să se poată apăra în caz că apar din nou atacatorii. La finalul filmării se văd şi două victime înjunghiate, care primesc ajutor din partea autorităţilor. Prietenii lui Florin din România povestesc că acesta este un om „cu un caracter de aur” şi sunt mândri de el.

Florin Morariu a surprins imaginile groazei de pe străzile londoneze în seara zilei de sâmbătă, 3 iunie, când o dubă a intrat în mulţime, din ea coborând trei bărbaţi înarmaţi cu cuţite de vânătoare care au început să înjunghie oamenii pe stradă. „E atac terorist aici. Au împuşcat oameni. Uitaţi, fraţilor!”, spune Florin Morariu, românul care pare să lucreze la o brutărie din inima Londrei, scrie gandul.info.

Acesta îi povesteşte unui coleg de muncă, tot român, cum a reuşit să-l lovească pe unul dintre atacatori cu un „basket” (un coş) în cap.

„I-am dat cu un basket în cap teroristului ăluia. I-am dat un basket în cap de l-am zăpăcit (...) Ferească Dumnezeu ce e aici, fraţilor”, se aude spunând românul pe înregistrare.

„Ce cuţit i-a băgat lu unu... În gât... Îs trei, nu?”, îşi întreabă românul colegii ieşiţi din brutărie.

Apoi, Florin îşi roagă colegul să îi aducă făcăleţul din bucătărie, să se asigure că sunt protejaţi în caz că unul dintre atacatori mai vine în acea zonă.

„Adu-mi ceva dur, adu-mi bâta aia. Adu-mi parul ăla care îl am sub masă. Făcăleţul ăla tare de sub masă. Adu-l încoace!”, strigă bărbatul.

Apoi, el pleacă de-a lungul străzii şi-i filmează pe oamenii căzuţi la pământ, care primesc primul ajutor.

„Oameni buni, ferească Dumnezeu ce e aici. Doi terorişti taie lumea pe stradă. Uitaţi ce au făcut... Oameni, frate... Uitaţi...”, spune bărbatul înainte să oprească telefonul pentru a-i putea ajuta pe medici şi poliţişti să salveze vieţile oamenilor înjunghiaţi.

Prietenii săi vorbesc despre el ca despre un erou şi sunt mândri de el.

Unul dintre ei, Costin, a aflat de gestul lui Florin Morariu duminică dimineaţă, când a văzut pe Facebook postarea lui.

„Un băiat cu un caracter de aur, cu un suflet imens, un băiat care pentru ce a făcut va rămâne mult timp un erou.", spune Costin.

„Am vorbit puţin cu el, era încă sub trauma atentatului. Încerca şi el să îşi revină, spunea că îi va trebui ceva zile să îşi poată reveni din ceea ce a văzut, felul cu acei talibani înjunghiau persoane", a afirmat prietenul.

Gestul lui Florin de a-l lovi pe unul dintre atacatori nu i-a surprins pe cei de acasă.

„El fiind un băiat săritor şi văzând atâta lume panicată, eu cred că totul s-a rezumat doar la suflet aici. Nu doar să ajute şi atât. Este cred că cel mai sufletist băiat de la noi din cartier", a declarat prietenul lui Florin Morariu.

Mircea i-a fost coleg de clasă.

„Am fost foarte mândru când am aflat ce a făcut. (...) E un băiat sufletist, liniştit, respectuos, prietenos, iubeşte copiii.(...) Din câte ştiu eu şi din cât am trăit împreună aici în cartier, ca prieteni, ca foşti colegi de clasă, e un om ok. (...) Acum i-aş spune să fie sănătos, să aibă grijă de el şi să continue tot aşa, pentru că poate să fie pentru noi un exemplu enorm de mare", a spus Mircea.

Prietenii săi povestesc că noaptea trecută Florin Morariu ar fi ajutat mai multe persoane să intre în restaurantul în care lucrează, pentru a le proteja.





Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md