(video) Poate intra o femeie cu menstruație în biserică? Video blogul ortodox își continuă activitatea

Nlog

În pofida unor piedici și a faptului că a fost exmatriculat de la Academia de Teologie, tânărul Ion Andronache continuă activitatea pe video blogul său ortodox. De această dată, tema abordată a fost „Femeia în Biserică”. Tânărul a răspuns la întrebări cum ar fi dacă e corect sau nu ca femeia să intre cu menstruație în biserică, trebuie să poarte fustă sau batic atunci când pășește pragul lăcașului sfânt.

„Multe femei se întreabă dacă pot să intre în biserică în perioada menstruației. Din păcate mulți clerici interzic femeilor să intre în această perioadă în biserică, să sărute icoanele, să mănânce anaforă sau să împărtășească invocând necurăția femeilor. Termenul de „necurăția femeilor” este absolut greșit și trebuie urgent de schimbat cu termenul curățire.

O altă expresie precum că femeia este necurată este incompatibilă cu creștinismul. Scurgerile de sânge din corpul unei femei este un proces fiziologic fără de care femeia nu ar putea să înfăptuiască cea mai vizibilă minune a lui Dumnezeu: nașterea de prunci, iar menstruația nu poate nicidecum să afecteze starea spirituală a femeii. Menstruația este un lucru firesc, natural și sănătos.

În Noul Testament, Dumnezeu îi spune lui Petru: „Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate”, Faptele 10, 15.

Adică aici se face referire la ceea ce a curățit Dumnezeu cu sângele său și cu moartea sa de pe cruce. Pe lângă unii clerici sunt și unele femei care se consideră necurate în această perioadă.

Dragelor, oare chiar credeți că sunteți necurate și spurcate pentru că aveți menstruație? Astăzi nivelul de igienă este cu mult mai înalt decât cu mii de ani în urmă. Datorită absorbantelor nici nu se știe dacă are sau nu femeia menstruație.

O femeie care a murit pentru a da naștere unui copil este considerată sfântă, iar dacă a rămas vie noi o considerăm necurată timp de 40 de zile. Femeile călugărițe la fel au menstruație și participă la slujbe.

Eu vă îndemn să atragem atenția la ce iese din gură: „Cele ce ies din gură pornesc din inimă și acelea spurcă pe om”, Materi 15,18.

#. Baticul și fusta. Femeia trebuie să fie îmbrăcată decent. „Judecați voi singuri: este cuuviincios ca o femeie să se roage lui Dumnezeu cu capul descoperit”, 1 Corinteni 11:13.

Aceste cuvinte trebuie tratate în contextul locului și timpului, dar de atunci au trecut 2000 de ani, suntem într-o altă regiune în care percepțiile la modul de înfățișare sunt total diferite. În Grecia este o ofensă să poarte baticul.

Credința se află în inima omului și nu în fustă sau batic.

Bucurați-vă că cineva a intrat în biserică. Încercați să priviți sufletul omului și nu înfățișarea sa”, a menționat Ion Andronache.

Amintim că, Ion a fost anunțat despre faptul că nu mai este student la Academie după 100 de zile de la luarea deciziei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente