16:53:45 28.03.2024
Stiri

Manifestaţii în peste 150 de oraşe din SUA: Oamenii vor să afle adevărul...

Știri 04.06.2017 09:30 Vizualizări1695 Autor: Ziarul National


Manifestaţii în peste 150 de oraşe din SUA: Oamenii vor să afle adevărul... Sursa: ziare.com

Mii de manifestanţi ostili preşedintelui american Donald Trump s-au reunit în mai multe oraşe din Statele Unite pentru a cere „adevărul” în scandalul privind prezumtiva implicare a Rusiei în campania prezidenţială din 2016, informa sâmbătă AFP.

Zeci de organizaţii ale societăţii civile au chemat la un mare „marş pentru adevăr” în peste 150 de oraşe din ţară. Organizaţiile doresc înfiinţarea unei „comisii independente şi transparente” care să ancheteze o posibilă complicitate a reprezentanţilor Rusiei cu anturajul lui Donald Trump.

Spre prânz, cel mai mare protest avea loc la New York, unde circa 3.000 de persoane ostile preşedintelui SUA, reunite la sud de Manhattan, scandau „Trădătorule!”, „Mincinosule” sau „Închideţi-l!”, potrivit unui reporter AFP.

Alţi manifestanţi agitau pancarte pe care scria „Make our planet great again” (Să redăm măreţia planetei noastre), o referire la cuvintele rostite de preşedintele francez Emmanuel Macron după anunţul-şoc făcut joi de Donald Trump privind retragerea SUA din acordul de la Paris privind clima. Într-o declaraţie în limba engleză, Macron modificase sloganul de campanie a lui Trump, „Make America great again” (Să redăm măreţia Americii).

În capitala federală Washington, circa 300 de persoane au luat parte la acest „marş pentru adevăr”, la care ar urma să participe şi locuitori ai oraşelor de pe coasta de vest a SUA, precum Los Angeles şi Seattle.

Pe de altă parte, mai puţin de 200 de persoane s-au strâns de dimineaţă în faţa Casei Albe, pentru a-şi manifesta sprijinul pentru preşedintele Trump, agitând pancarte pe care se putea citi „Pittsburgh, nu Paris” sau „America pe primul loc”.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md