19:25:42 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Atacuri teroriste la Londra. Cel puţin şase morţi şi aproximativ 50 de răniţi, după ce o dubă a intrat în mulţime, iar atacatorii au început să înjunghie trecătorii

Știri 04.06.2017 10:31 Vizualizări1847 Autor: Ziarul National


VIDEO // Atacuri teroriste la Londra. Cel puţin şase morţi şi aproximativ 50 de răniţi, după ce o dubă a intrat în mulţime, iar atacatorii au început să înjunghie trecătorii

Cel puţin şase persoane au murit şi 48 au fost rănite, după ce o dubă a intrat în plin într-un grup de pietoni, în centrul Londrei, pe Podul Londrei, în jurul orei locale 22:00 (0.00 ora R. Moldova). Din dubă ar fi coborât trei bărbaţi care au început să atace trecătorii cu cuţite de vânătoare. La scurt timp, atacatorii cu cuţite s-au lansat într-un al doilea atac, la mică distanţă de London Bridge, la Borough Market, scrie gândul.info.

Ambele atacuri au fost confirmate ca fiind teroriste. Poliţia a confirmat faptul că cei trei bărbaţi au fost împuşcaţi mortal. Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat că, până la această oră, nu se cunoaşte dacă printre victime se află şi cetăţeni români, iar, până la acest moment nu s-au primit solicitări de asistenţă consulară. Atacul de la Londra survine la mai puţin de două săptămâni după ce un britanic de origine libiană s-a aruncat în aer la Manchester, la concertul Arianei Grande, ucigând 22 de persoane.

Poliţiştii londonezi au confirmat că cel puţin şase persoane au murit în atacul de la London Bridge, iar 48 de persoane au fost rănite, fiind duse la spitalele londoneze, în afară de răniţii uşor care au fost trataţi la faţa locului. Potrivit martorilor, o dubă albă a lovit un grup de pietoni, iar numeroase persoane au fost rănite. Mai mulţi indivizi au început apoi să atace trecătorii cu cuţite, într-o zonă din apropiere de unde a lovit duba. Ar fi vorba de trei bărbaţi care s-au dat jos din dubă şi au atacat cu cuţite de vânătoare trecătorii şi lumea din restaurante, situate pe Borough High Street, care duce spre Borough Market.
Poliţia a intervenit masiv, iar conform martorilor cel puţin cinci persoane erau întinse pe carosabil, fiind ajutate sau resuscitate de medici. Tabloidele britanice susţineau că ar fi vorba de şapte morţi, fără să citeze însă vreo sursă. De asemenea, martorii au declarat că s-au auzit focuri de armă. Un martor a declarat că atacatorii ar fi strigat „în numele lui Allah”.

Cei trei atacatori au fost împuşcaţi mortal de poliţie, aceştia având legate de corp nişte recipiente cu explozibil, care s-au dovedit a fi false. Autorităţile continuă cercetările pentru a afla dacă au acţionat singuri.

Conform unui reporter BBC aflat pe London Bridge chiar când a avut loc atacul iniţial, o persoană a fost reţinută de poliţişti. Reporterul relatează că a văzut o dubă albă care a ieşit de pe carosabil şi a intrat în pietoni, doborând mai multe persoane. Cinci sau şase persoane au rămas întinse pe asfalt.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md