Actualitate

CNAM a iniţiat verificarea datelor din reţetele pentru medicamentele compensate

În urma verificării s-a constatat că în toate reţetele pe suport de hârtie examinate este indicat numele, prenumele pacientului, precum şi codul de identificare al acestuia, dar nu zerouri. Totodată, medicamentele prescrise pe reţetele respective au fost eliberate nu la trei persoane, cum apare în sistemul informaţional şi în concluziile Curţii de Conturi, ci la diferiți pacienți cu diferite vârste. Menţionăm că în toate rețetele evaluate codul medicamentului eliberat și suma compensată corespund cu datele din sistemul informaţional.

Menţionăm că la această situaţie s-a ajuns în urma unei erori umane la introducerea de către farmacii a datelor din rețeta pe suport de hârtie în sistemul informaţional, iar CNAM urmează să solicite explicaţii de la reprezentanţii farmaciilor care au admis astfel de erori.

Prin urmare, în cazurile sus-menţionate, mijloacele fondurilor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală nu au fost prejudiciate, în condiţiile în care informaţiile din rubricile privind codul medicamentului și sumele compensate au fost introduse corect şi corespund atât pe formularul reţetei, cât şi în sistemul informaţional, iar pacienţii au confirmat prin semnătură primirea medicamentelor.

CNAM va continua să verifice corespunderea datelor din sistemul informaţional „Medicamente compensate” cu cele din reţetele pe suport de hârtie în toate cazurile menţionate în raportul de audit al Curţii de Conturi. 

curentul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *