Noi atacuri la Londra: Cel puțin șase morți și 50 de răniți. Poliția a ucis trei presupuși autori

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puțin șase persoane au fost ucise, iar alte circa 50 au fost rănite în câteva atacuri comise sâmbătă seară în centrul Londrei. Cei trei presupuși autori au fost împușcați mortal de agenții serviciilor de securitate, anunță Scotland Yard duminică dimineață.

Potrivit AFP, DPA și Reuters, cu referire la Serviciul de ambulanță din capitala britanică, 48 de persoane au fost internate în cinci spitale.

„Am transportat 48 de pacienți la cinci spitale din Londra și am tratat alte persoane la fața locului pentru răni minore”, a declarat șeful adjunct pentru operațiunile de salvare Peter Rhodes, citat de DPA.

Un bilanț precedent furnizat de aceeași sursă consemna peste 30 de persoane spitalizate. Serviciile de ambulanță au acordat îngrijiri persoanelor rănite ușor la fața locului.

Mark Rowley, comandantul serviciilor antiteroriste, a anunțat că poliția a reușit să doboare trei presupuși teroriști în opt minute de la primul apel, transmite Reuters.

Atacatorii au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe pod, apoi au condus până la Borough Market, o piață din apropiere, unde au coborât din vehicul și au înjunghiat la întâmplare trecătorii, până când au fost împușcați mortal de polițiști. Cei trei purtau imitații de veste cu explozivi. Se pare că la atacuri nu au participat și alte persoane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...