Preşedintele Donald Trump, şi-a atras critici internaţionale după ce a decis retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris, care stabileşte standarde pentru reducerea poluării, în scopul contracarării încălzirii climei.

Însă Michael Bloomberg, fost primar al oraşului New York, în prezent emisar special ONU pentru Oraşe şi Schimbări climatice, a dat asigurări că eforturile de reducere a emisiilor poluante vor continua în Statele Unite, în pofida deciziei lui Donald Trump.

"Statele Unite vor îndeplini cerinţele Acordului Paris; printr-un parteneriat între oraşele americane, state şi companii, vom încerca să rămânem parte a procesului Acordului de la Paris", a declarat Michael Bloomberg, citat de cotidianul britanic The Guardian.

"Administraţia SUA s-a retras din Acordul climatic, dar poporul american menţine angajamentele asumate prin acest Acord şi vom atinge obiectivele noastre. Americanii nu au nevoie de Washington pentru a îndeplini angajamentele Acordului Paris şi nu avem de gând să lăsăm Washingtonul să stea în calea îndeplinirii angajamentelor. Acesta este mesajul transmis de primarii oraşelor, de guvernatorii statelor şi de şefii companiilor din Statele Unite", a subliniat Michael Bloomberg.

Donald Trump, preşedintele SUA, a anunţat joi seară decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, fiind criticat de Uniunea Europeană şi de liderii a numeroase ţări.