15:34:21 16.04.2024
Stiri

SCANDALUL diplomatic: Spicherul găgăuz sare în apărarea Federației Ruse și critică guvernarea de la Chișinău

Politică 03.06.2017 17:30 Vizualizări5957 Autor: Ziarul National


SCANDALUL diplomatic: Spicherul găgăuz sare în apărarea Federației Ruse și critică guvernarea de la Chișinău gagauzinfo.md

Găgăuzia și R. Moldova nu vor putea să se dezvolte fără „parteneriatul strategic” cu Federația Rusă, crede președintele Adunării Populare din Găgăuzia, Vladimir Cîssa.

Gagauzinfo.md scrie că spicherul găgăuz privește „cu regret și îngrijorare” situația legată de expulzarea a cinci diplomați ruși din R. Moldova și acțiunea de răspuns privind expulzarea a tot atâția diplomațir moldoveni din Federația Rusă.

„Acești pași pot provoca deteriorarea relațiilor de cooperare moldo-ruse”, a declarat Vladimir Cîssa, adăugând că acest demers este „deosebit de ciudat”, având în vedere „îmbunătățirea relațiilor dintre Chișinău și Moscova”, exact așa cum afirmă și socialiștii.

Cîssa și-a argumentat poziția prin majorarea exportului în Federația Rusă în primul trimestru cu peste 40 la sută, soluționarea problemelor în domeniul migrației și legalizării migranților moldoveni în Federația Rusă etc., adăugând că aceste „schimbări pozitive se răsfrâng și asupra Autonomiei Găgăuze”, pentru care piața de muncă și cea de consum a Rusiei joacă un „rol-cheie” în dezvoltarea social-economică a regiunii.

„Îmi exprim încrederea că Republica Moldova în general și Găgăuzia în special nu se vor putea dezvolta, inclusiv în cadrul apropierii de Uniunea Europeană, fără parteneriatul strategic cu Rusia. În contextul celor expuse, condamn orice acțiune a autorităților Republicii Moldova care contravin normalizării și îmbunătățirii relațiilor bilaterale cu Rusia”, a spus Cîssa.

Amintim că premierul Pavel Filip a declarat că cei cinci diplomați ruși au fost expulzați din R. Moldova în baza informațiilor primite de la serviciile speciale și este vorba de „motive destul de clare” care atentau la siguranța națională a R. Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md