Sărbătoare dublă la Penitenciarul din Rusca. Peste o sută de copii și-au revăzut mamele

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deținutele de la Penitenciarul nr.7-Rusca au avut parte de o sărbătoare dublă. În cadrul instituției penitenciare a fost organizată „Ziua ușilor deschise” și „Ziua Internațională a Copilului”, care au asigurat savoarea întâlnirii femeilor deținute cu copiii și rudele lor.

Astfel, deținutele au avut posibilitatea să-și strângă la piept copiii și rudele pe care nu i-au văzut de câteva luni sau chiar ani. Cu ochii triști și cu daruri pentru mamele lor, peste 100 de copii și circa 300 de maturi, au pășit pragul instituției de detenție, nerăbdători să-și vadă mamele sau bunicile.

Administrația instituției de detenție cu suportul partenerilor de dezvoltare au organizat copiilor jocuri distractive cu animatori, face-painting, desen pe figuri din gips, carusel, dansuri și dulciuri, mamele deținute împărtășind bucuria revederii cu micuții lor.

Pe parcursul vizitei, oaspeții au avut posibilitatea să vadă și expoziția cu lucrări hand-made create de deținute, dar și să ia prânzul împreună cu mamele și soțiile.

Scopul sărbătorilor este de a reconsolida legătura persoanelor private de libertate cu familia și societatea civilă, facilitând revenirea acestora la o viață normală după ispășirea pedepsei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...