Declaraţia îi aparţine preşedintelui Platformei Demnitate şi Adevăr. Andrei Năstase afirmă că, după ce a lichidat asociaţiile de veterani, regimul încearcă acum să-şi facă alte asociaţii, iar în fruntea lor plasează, contra dosare penale clasate, profitorii timpului, braconieri, turnători şi trădători ai intereselor veteranilor.

„Au mai rămas în viaţă mii numărate de veterani, oameni pentru traiul mai bun al cărora avem datoria sacră să ne batem până la capăt. Şi o vom face, pentru că în 92 ei au făcut-o pentru noi, pentru un trai decent al tuturor cetăţenilor, pentru libertate şi democraţie, pentru demnitate şi adevăr. Astăzi, regimul oligarhic îi tratează pe eroii noştri ca pe nişte cerşetori. Profitând de situaţia precară în care i-au adus guvernările celor 25 de ani, îi ignoră şi-i dispreţuieşte, îi insultă, umileşte şi-i dezbină; încearcă să-i folosească prin false şi corupte căpetenii în interesul clanului mafiot de la putere. Nu există în actuala garnitură de miniştri o sculă mai docilă şi ipocrită a lui Plahotniuc decât Jizdan. Îl obligă trecutul imprescriptibil, la care, un procuror liber va face neapărat apel”, a menţionat Andrei Năstase.

„Înainte de protestul din 24 aprilie pe banii proxenetului său politic a fost coruptă multă lume necăjită. Astăzi, după ce a decimat şi aşa decimatele asociaţii de veterani, regimul încearcă să-şi croiască alte asociaţii, iar în fruntea lor plasează, contra dosare penale clasate, profitorii timpului, braconieri, turnători şi tradatori ai intereselor veteranilor. Prin aceste false căpetenii, Plahotniuc consideră posibilă realizarea unor "mineriade" şi la Chişinău, unde în subteran avem doar peste 60 la sută din economia ţării, controlată de oligarhul-coordonator”, a adăugat preşedintele Platformei DA.

Andrei Năstase a adăugat că regimul se înşală dacă crede că va transforma protestele în violenţe şi că Platforma DA va rămâne şi în continuare alături de veterani.

„În condiţiile în care actuala clasă politică a depăşit orice limită a bunului-simţ şi a moralităţii civice, personal, împreună cu Platforma Demnitate şi Adevăr, rămânem alături de adevăraţii eroi ai ţării şi pledăm în continuare pentru soluţionarea de urgenţă a problemelor stringente ale tuturor veteranilor, majorarea reală şi suficientă a pensiei pentru vechime în muncă şi a pensiei de invaliditate, atribuirea de alocaţii, scutiri la plata energiei electrice şi a gazelor naturale, a medicamentelor şi serviciilor medicale, etc. Cinstirea sacrificiului acestora prin lege dreaptă, elaborată cu concursul lor nemijlocit, lege ce ar reglementa în mod echitabil drepturile, garanţiile şi recompensele de ordin economic şi social, prin respectactarea principiului meritocraţiei, indiferent de statutul fiecarui participant - ofiţer, subofiter, rezervist sau voluntar, e preocuparea noastră”, a conchis Andrei Năstase.