02:36:01 20.04.2024
Stiri

UTIL // Cele mai bune alimente pentru vedere

Știri 03.06.2017 08:00 Vizualizări1839 Autor: Ziarul National
UTIL // Cele mai bune alimente pentru vedere sursa: eva.ro


Ai doar o pereche de ochi în această viață, așa că este foarte important să ai grijă de ei. Noile cercetări ne arată faptul că ceea ce mănânci îți poate afecta vederea pe măsură ce înaintezi în vârstă. Adaugă aceste alimente pentru vedere pentru a-ți îmbunătăți sănătatea ochilor!

Ce alimente pentru vedere să incluzi în dieta ta?

Roșii

Roșiile au un conținut bogat de carotenoide, inclusiv licopen, care dă culoarea roșie a acestor alimente. Cercetările efectuate au ajuns la concluzia că licopenul prezent în țesuturile oculare ajută la prevenirea leziunilor induse de lumină asupra retinei și a altor zone ale ochilor. Roșiile sunt, de asemenea, o excelentă sursă de vitamina C, un alt protector al vederii. Roșiile proaspete mâncate cu puțin ulei de măsline ajută la creșterea absorbției de licopen. Cercetătorii spun că alimentele bogate în antioxidanți sunt mai bune decât suplimentele.

Spanac, kale și alte legume cu frunze verde închis

Spanacul și alte legume cu frunzele într-o nuanță închisă de verde conțin doi antioxidanți regăsiți în macula - luteină și zeaxantină. Macula este o parte a retinei care acționează ca un protector natural împotriva soarelui, protejând ochii de lumina dăunătoare. Luteina și zeaxantina absorb lumina albastră, care este deosebit de dăunătoare pentru retină. Aceste substanțe nutritive pot, de asemenea, să ajute ochii să detecteze mai bine contrastul, așa că alimentele bogate în acești antioxidanți îmbunătățesc nu numai vederea, ci ajută și la menținerea sănătății vizuale pe termen lung.

Luteina și zeaxantina sunt solubile în grăsimi, așa că poți mânca alimentele care le conțin cu ulei de măsline, pentru a te asigura că sunt absorbite mai ușor de către organism.

Ouă

La fel ca spanacul, gălbenușul de ou este o bună sursă de luteină și zeaxantină. Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că nivelurile de luteină au crescut cu 26%, în timp ce nivelurile de zeaxantină au crescut cu 38% atunci când subiecții au consumat un ou pe zi. De asemenea, au descoperit că un consum zilnic de ouă nu a afectat nivelul colesterolului sau trigliceridelor. Există și anumite tipuri de ouă care conțin mai multă luteină, datorită faptului că găinile consumă o hrană cu un conținut bogat de carotenoide. Gălbenușurile de ou sunt, de asemenea, o sursă naturală de vitamina D.

Fistic

Acesta este singurul tip de nuci care conține cantități semnificative de luteină și zeaxantină. De asemenea, are un conținut bogat de vitamina E. Grăsimile mono și polinesaturate din fistic ajută la creșterea absorbției carotenoidelor. De fapt, un studiu realizat a ajuns la concluzia că persoanele care au adăugat fistic în dieta lor au reușit să crească semnificativ nivelurile de luteină.

Sursa: eva.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md