Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.06.2017

Peste 30 de investitori străini deja s-au înregistrat la Moldova Automotive Days 2017

Peste 30 de investitori au răspuns până astăzi invitației MIEPO de a participa la evenimentele Moldova Automotive Days 2017 (Zilele Automotive în Moldova 2017), care vor avea loc în perioada 13-14 iunie a.c.

Companiile care și-au confirmat prezența la Chișinău sunt producătoare de componente și echipamente auto, cablaje, structuri metalice și din plastic, microelectronică, cu sediile în Germania, Japonia, Italia, Austria, SUA, România, Cehia, Slovacia, Ucraina.

Moldova Automotive Days 2017 este cel mai important eveniment al anului pentru industria de automotive din Moldova. MIEPO și-a propus să reunească pe această platformă companii locale și internaționale din domeniu, instituții guvernamentale, manageri de multinaționale, profesioniștii și reprezentanți ai mediului academic, pentru a discuta despre tendințele și oportunitățile actuale din industria componentelor auto la nivel regional și național.

În sectorul automotive din țara noastră au investit deja 15 companii de top din Germania, SUA, Japonia, Austria, Italia. Volumul exporturilor în această industrie constituie peste 400 mln. USD, deținând o pondere de peste 20% din totalul de exporturi.

Actualmente, companiile din Moldova produc componente și software pentru milioane de automobile BMW, Mercedes, Toyota, Ford, Nissan, Volvo, Skoda, dotând cu tapițerii peste 700.000 automobile anual. În acest sector activează circa 10.000 de persoane.

Mai multe informații despre ”Moldova Automotive Days 2017” sunt disponibile pe pagina web a evenimentului - http://automotivemoldova.com/

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus