(foto) 10 festivaluri europene de muzică la care să mergi vara aceasta

festival tineri
Foto: squarespace.com

Vara aceasta, în toată Europa sunt o mulțime de festivaluri de orice fel. Noi le-am ales pe cele muzicale și am făcut o selecție în speranța că cel puțin unul o să-ți placă și o să mergi să să te distrezi alături de prietenii tăi.

#Rock am Ring și Wacken Open Air, Germania

festt

Rock am Ring e cel mai mare festival de muzică în aer liber din Germania. Peste 90.000 de fani rock se distrează pe circuitul de curse auto Nürburgring între 2 și 4 iunie. Cine preferă heavy metal, așteaptă primul weekend din august: În micuța localitate germană Wacken are loc cea mai mare petrecere cu muzică heavy metal din lume.

#Glastonbury Festival, Marea Britanie

lll

Înainte, aici era doar o fermă. În 1970, 1.500 de spectatori au venit la prima ediție a festivalului, unde i-au văzut pe Al Stewart și Marc Bolan. Biletul costa doar o liră sterlină, iar spectactorii mai primeau și lapte pe gratis. Astăzi, Glastonbury e unul dintre cele mai mari festivaluri open air din lume. În jur de 130.000 de fani sunt așteptați în ultimul weekend din iunie.

#Roskilde Festival, Danemarca

Roskilde Festival 07 - (77th0720) - Orange Stage - Basement Jaxx - 08.07.2007 - Photo by: Thorbjørn Hansen/ROCKPHOTO

Un festival care îmbină distracția și faptele bune: Roskilde e organizat de voluntari, iar câștigul le revine unor organizații caritabile. Sunt invitați atât artiștii tineri (în imagine: First Aid Kit, 2015) cât și superstaruri internaționale ca The Rolling Stones sau Sir Paul Mc Cartney.

#Moers, Germania

38863938_303

Fanii jazzului sunt atrași de un orășel din Regiunea Ruhr în vestul Germaniei. La Moers se desfășoară între 2 și 5 iunie un renumit festival de jazz, care stă sub semnul inovației și improvizațiilor muzicale. Artiști cunoscuți din jazzul de avangardă ca John Zorn vin an de an la Moers.

#Festivalul de jazz de la Montreux, Elveția

mmmmon

Unul dintre cele mai renumite festivaluri de jazz din lume se desfășoară pe malul lacului Geneva. Cea de-a 51-a ediție are loc între 30 iunie și 15 iulie. Pe lângă staruri din lumea jazzului ca Bill Frisell și John Scofield participă și artiști din lumea muzicii pop și soul. Anul acesta, englezul Tom Jones va cânta pentru prima oară la Montreux.

#North Sea Jazz Festival, Olanda

sandee

Cele 75.000 de bilete pentru acest festival (7 – 9 iulie) s-au vândut deja în urmă cu mai multe luni. În complexul de concerte Ahoy din Rotterdam vor cânta vedete internaționale timp de trei zile, pe 14 scene diferite. Printre participanți se numără Gladis Knight, Van Morrison, Emeli Sandé și Herbie Hancock.

#Festivalul de la Verona, Italia

verona

În celebra Arena di Verona sunt puse în scenă spectacole de operă sub cerul liber. Din 10 august 1913, centenarul compozitorului Giuseppe Verdi, opera sa „Aida” se întoarce în acest amfiteatru în mod regulat. Festivalul de la Verona începe pe 23 iunie și se încheie la finele lunii august.

#Proms, Marea Britanie

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Cel mai mare festival de muzică clasică din lume se desfășoară la Londra din iulie până în septembrie. Punctul culminant e concertul final în celebra Royal Albert Hall, „Night of the Proms”. Biletele se vând foarte repede, motiv pentru care concertul poate fi vizionat și în Hyde Park pe un ecran-gigant – sub motto-ul „Proms in the Park”.

#Schleswig-Holstein, Germania

classical-music-orchestras-classical-music-festivals_a

Muzica clasică transformă provincia din nordul Germaniei într-o scenă uriașă. Se cântă în cinci weekenduri diferite în grădini, parcuri, castele și vile. Primul concert are loc în reședința Gut Stockseehof. Fondat în 1986, „Schleswig-Holstein Musik Festival” a devenit unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică clasică din lume.

#Fête de la Musique, în peste 500 de orașe din întreaga lume

music-party

Muzică sub cerul liber, cu intrarea gratuită: Acesta e motto-ul festivalului Fête de la Musique, care are loc anual pe 21 iunie. În peste 500 de orașe din întreaga lume, muzicienii își încântă publicul cu concerte gratuite. Ideea provine din Paris: ministrul culturii Jack Lang și-a dorit, în 1982, să le ofere oamenilor ocazia de a se bucura de muzică într-un mod cât mai accesibil.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente