(VIDEO) „The Putin Interviews”. Liderul de la Kremlin: Snowden nu este un trădător. VIDEO

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Showtime a lansat primul trailer al documentarului „The Putin Interviews”, realizat de regizorul Oliver Stone, care va avea premiera pe 12 iunie.

Promovat ca „cel mai detaliat portret al lui Putin făcut de un intervievator vestic”, producţia a fost realizată din mai multe întâlniri avute de Stone cu liderul de la Kremlin, scrie The Guardian.

Interviurile vor fi difuzate în patru părţi, la doar o săptămână după ce jurnalista Megyn Kelly îl va intervieva pe Vladimir Putin la Sankt Petersburg, pentru show-ul ei de la NBC, care va avea premiera duminică noapte.

În videoclipul lansat joi, Stone şi Putin se află într-o maşină, alături de un translator, aflat pe bancheta din spate, şi discută despre Edward Snowden şi dezvăluirile sale, dar şi despre serviciile secrete ruse.

„Ca fost agent KGB, trebuie să fi urât ce a făcut Snowden”, spune Oliver Stone. În replică, Putin afirmă: ”Snowden nu este un trădător. Nu a trădat interesele ţării lui. Nici nu a trasferat vreo informaţie spre alt stat, ceea ce ar fi dăunat ţării lui sau poporului. Ce face Snowden, face public”.

Stone, al cărui lungmetraj „Snowden”, lansat în 2016, a detaliat ridicarea şi decăderea informatorului, îl întreabă pe Putin despre activitatea serviilor sale secrete.

„Cred că funcţionează chiar bine”, spune Putin despre serviciile ruse. ”Serviciile noastre de informaţii se conformează întotdeauna legii. Asta este principalul lucru. Pe planul secund, să îţi spionezi aliaţii, dacă îi consideri aliaţi şi nu vasali, este indecent. Pentru că subminează încrederea. Şi asta înseamnă că, în final, dăunează securităţii propriei ţări”.

„The Putin Interviews” va fi difuzat de Showtime în perioada 12 – 15 iunie, iar în Marea Britanie, de Sky Atlantic, pe 13 iunie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...