(FOTO și VIDEO) Avion sau OZN? Aşa arată răspunsul americanilor la noile super arme ale Rusiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Te-ai fi așteptat ca cel mai mare avion din lume să fie creat de Boeing sau Airbus, dar acesta este intitulat Stratolaunch și provine de la o companie mai puțin cunoscută.

Cum Steve Wozniak a fost lângă Jobs la momentul fondării Apple, Paul Allen a fost co-fondatorul Microsoft împreună cu Bill Gates. Cu alte cuvinte, similar cu Gates, în momentul în care Paull Allen s-a retras din activitățile de zi cu zi ale gigantului din Redmond, acesta a plecat cu o sumă generoasă de bani.

Stratolaunch este cel mai mare avion din lume. Acesta este creat dintr-o combinație de materiale compozite și are ca forță de propulsie 6 motoare de Boeing 747. Acestea se reflectă în abilitatea de a ridica de la sol o greutate suplimentară de 228 de tone.strato-2

În plus, poate pacurge fără nevoia alimentării o distanță de 3700 kilometri. Idea este ca rachetele cu sateliți să fie agățate între corpurile avionului fără a-i influneța acestui centrul de greutate. Avionul a fost produs de Scaled Composites, o companie a inginerului aerospațial Burt Rutan. Conform estimărilor, ar trebui să intre în activitatea până în 2020.

Stratolaunch a văzut lumina zilei pentru prima dată pe 31 mai, iar testele vor dura câteva luni de zile.

strato-3

strato-4


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...