Iurie Leancă a fost ales în funcția de vicepreședinte al Parlamentului

leac[

Anunțul că Iurie Leancă a fost propus pentru funcția de vicepreședinte al Parlamentului a fost anunțată de președintele parlamentului, Andrian Candu. Propunerea a fost votată de 52 de deputați.

La 26 februarie 2015, Iurie Leancă a anunțat că se retrage din Partidul Liberal Democrat din Moldova.Tot în februarie 2015, Leancă a anunțat că părăsește PLDM și își va forma propriul partid. În prezent, fostul premier este liderul Partidului Popular European din Moldova și actualmente deputat în Parlament. Fostul premier cunoaște șase limbi străine: rusă, engleză, germană, franceză și maghiară.

Amintim că fostul vicepreședintele, liberal-democrata Liliana Palihovici, a anunțat în luna aprilie că își depune mandatul de parlamentar. Palihovici și-a motivat decizia prin faptul că „nu simte” că poate face ceea pentru ce a fost aleasă în Parlament acum doi ani de către cetățeni, criticând starea în care a ajuns clasa politică din R. Moldova – fără principii și valori, dar cu interese înguste și un Parlament demagog.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente