Un nou punct de inspecție a produselor alimentare, inaugurat la frontieră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La vama Leuşeni are loc astăzi inaugurarea oficială a Punctului de Inspecție sanitar-veterinară şi fitosanitară la frontieră. Postul de la Leuşeni completează rețeaua de puncte de control veterinar şi fitosanitar, construite cu suportul financiar al Băncii Mondiale, aflate în gestiunea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Alte trei puncte de control la frontieră au fost deja construite la posturile vamale de la Tudora, Criva și portul internaţional Giurgiulești.

Acestea corespund tuturor cerințelor în domeniul siguranței alimentelor și sunt dotate cu utilaje și echipamente pentru prelevarea, păstrarea și transportarea probelor produselor importate, frigidere cu diferite regimuri de temperatură și depozite ce vor permite păstrarea probelor producției suspecte până la primirea rezultatelor de laborator.

Punctul de Inspecție la Frontieră Leușeni este cel mai mare, având aproximativ 1.350 de metri pătrați de spaţiu operaţional, și unicul care va inspecta nu doar produsele alimentare de origine animalieră și non animalieră, dar și importul animalelor vii. Investițiile totale în cele 4 posturi de la frontiere se ridică la peste 2.5 milioane dolari americani, bani oferiți de Banca Mondială.

Potrivit ANSA, reţeaua de control la frontiere va opri importul producției neconforme în țară și protecția sănătății consumatorilor, animalelor și a plantelor autohtone de posibilul import al agenților patogeni din străinătate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...