(foto) O nouă grădiniță, renovată pe bani europeni. Cum arată investiția de circa 130 de mii de euro

grad2

De ziua internațională a copiilor, a fost inaugurată grădinița „Luceafărul” din orașul Dondușeni, renovată cu suportul Germaniei, prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova.

Grădinița „Luceafărul” din orașul Dondușeni a fost deschisă în 1982 și are o capacitate de 300 de copii. Din cauza lipsei de fonduri, grădinița era într-o stare deplorabilă. În rezultatul lucrărilor de renovare efectuate la grădiniță, s-au creat condițiile optime pentru sănătatea, educația și dezvoltarea copiilor.

Cu susținerea financiară a Germaniei, la grădiniță a fost schimbat acoperișul, s-a făcut izolarea termică a clădirii, s-au montat ferestre și uși noi, a fost renovat blocul alimentar, instalat sistemul de iluminare și ventilare și a fost pavat terenul din curtea grădiniței.

Valoarea totală a investiției constituie circa 130.000 euro (2.680.866 lei), dintre care 1.339.258 lei constituie grantul german, iar 574 000 lei – contribuția comunității.

Informații despre proiect

Lucrările de construcție și amenajare au fost efectuate în cadrul Proiectului „Infrastructură socială și eficiență energetică”, finanțat în cadrul Cooperării Financiare Germane, prin intermediul Băncii pentru Dezvoltare KfW şi implementat de Fondul de Investiții Sociale din Moldova. Proiectul presupune realizarea unor investiții în infrastructura socială (apeducte, canalizare, școli, grădinițe, drumuri etc.), cu accent pe eficiența energetică și utilizarea surselor alternative de energie, în 10 localități din nordul Republicii Moldova și regiunile post-conflict din Transnistria. Din grantul de 5 mil euro oferit de KfW, FISM a implementat 89 de subproiecte de infrastructură socială cu utilizarea tehnologiilor energo-eficiente.

grad6 grad5 grad4 grad3 grad

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente