„De ceva timp, opinia publică a fost zguduită de una dintre cele mai mari afaceri murdare acoperite de stat – traficul cu substanţe anabolizante. Raportul alternativ al comisiei parlamentare de anchetă a demonstrat că e vorba despre scheme de corupţie cvasitotale la care au participat autorităţile statului. În baza acestui subiect, au fost făcute anchete ziaristice premiate la nivel european. Însa aici, în ţară, în afara de intimidarea martorilor şi autorilor raportului nu a urmat nimic. Încercarea guvernării de a muşamaliza această schemă care afectează securitatea statului, dar şi imaginea acestuia la nivel internaţional, nu trebuie trecută cu vederea. Este clară implicarea reprezentanţilor guvernării, de la diferite niveluri în implementarea acestei scheme”, susţine deputatul.

Astfel, fracţiunea PLDM a decis să iniţieze o moţiune de cenzură împotriva guvernului Filip şi vine cu un apel către fracţiunile parlamentare ale PCRM, PL şi PSRM să semneze moţiunea.

„Moldova nu îşi poate permite o guvernare implicată în scheme transfrontaliere şi care încearcă să ascundă o serie de crime grave. Înţeleg că toate aceste acţiuni deranjează, persecuţiile şi intimidările nu contenesc, dar cred că ţara şi legea sunt mai presus de tot”, a adăugat Cobzac.

Publicăm mai jos textul moţiunii de cenzură: