Moțiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Externe Andrei Galbur

Deputații socialiști au depus astăzi o moțiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur.

Moţiunea a fost înaintată după ce majoritatea parlamentară a refuzat cererea socialiştilor de a-i audia în Parlament pe ministrul de externe, Andrei Galbur, și directorul SIS, Mihai Balan, pe faptul expulzării a cinci diplomați ruși din țara noastră.

În activitatea ministrului de Externe tot mai frecvent apar niște tendințe negative ce ține de realizarea și promovarea politicii externe, noi am decis să înaintăm o moțiune simplă ca totuși să discutăm. Politica externă trebuie să creeze niște condiții favorabile pentru realizarea problemelor economice, politice, sociale, interne și nici într-un caz invers”, a menționat deputatul socialist Vladimir Ţurcan.

Moţiunea va fi examinată în Parlament în decurs de 14 zile lucrătoare.

Imediat după aceasta, socialiștii au anunțat că părăsesc în semn de protest ședința de astăzi a Parlamentului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.