Suporteri ai clubului „ Zimbru Chișinău”, reținuți pentru că i-au atacat pe rivalii de la ”FC Șerif Tiraspol”

Doi tineri, de 25 și 26 de ani din Chișinău, au fost arestați pentru 30 de zile, fiind suspectați de huliganism și vătămare gravă. Cei doi fac parte din echipa de suporteri ai Clubului de fotbal „Zimbru Chișinău” şi sunt suspectaţi că i-au atacat pe rivalii de la ”FC Șerif Tiraspol”.

Astfel, în adresa poliției a parvenit o plângere din partea unui grup de persoane, suporteri ai clubului de fotbal ”FC Șerif Tiraspol”, care au declarat că în timp ce staționau pe marginea carosabilului, în apropierea satului Condrița, au fost atacate de către un grup de persoane necunoscute, cu cagule pe cap și înarmate cu pumnale și bâte. Agresorii le-au cauzat tinerilor leziuni corporale grave.

Ca urmare a investigațiilor efectuate au fost stabiliți făptașii. Au reţinut doi suspecți ce fac parte din echipa de suporteri ai  Clubului de fotbal „Zimbru Chișinău”, unul dintre ei fiind și organizatorul  infracțiunii.

Fiind audiaţi, aceştia şi-au recunoscut vina parțial, motivul infracțiunei fiind un conflict mai vechi dintre suporterii Clubului de fotbal „Zimbru Chișinău” și cei ai ”FC Șerif Tiraspol”.

Astfel, la 31 mai, forțele de ordine au efectuat 17 percheziții la domiciliile persoanelor reținute, unde au fost depistate și ridicate: două bâte din lemn, patru măști, haine asemănătoare cu cele cu care persoanele au participat la comiterea infracțiunii, două cuțite de luptă, trei torse fumigene, uniformă de gală pentru colaborator de poliție, mască anti-gaz, două căști anti-glonț, 10 cartușe pentru armă de vânătoare cu cal. 12 mm.

De asemenea, au fost depistate 35 pachețele de staniol cu praf de culoare galbenă cu miros specific asemănător  cu droguri, două pistoale pneumatice, multiple fulare și însemne ca suporteri ai echipei de fotbal „Zimbru Chișinău”,  seringi, tuburi  și  blistere cu pastile anabolice.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 până la 12  ani sau amendă în mărime de 27 500 la 52 500 lei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.