Moțiune pe numele ministrului de externe, Andrei Galbur, pe faptul scandalului diplomatic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După refuzul majorității parlamentare de a organiza audierea în Parlament a ministrului de externe, Andrei Galbur, și a directorului SIS, Mihai Balan, pe faptul expulzării a cinci diplomați ruși din țara noastră, PSRM a înaintat o moțiune simplă pe numele lui Andrei Galbur. Acest lucru a fost anunțat de către socialistul Vladimir Țurcan, după pauza de 30 de minute solicitată în mod regulamentar de fracțiunea socialiștilor.

„Luând în considerare faptul că în activitatea ministrului de Externe tot mai frecvent apar niște tendințe negative ce ține de realizarea și promovarea politicii externe, noi am decis să înaintăm o moțiune simplă ca totuși să discutăm. Politica externă trebuie să creeze niște condiții favorabile pentru realizarea problemelor economice, politice, sociale, interne și nici într-un caz invers”, a menționat deputatul socialist.

Vedeți și: PSRM a cerut audierea în Parlament a ministrului de externe și directorului SIS pe cazul expulzării diplomaților ruși

După examinarea dispozitivului moțiunii și semnăturilor, președintele Parlamentului Andrian Candu a anunțat că aceasta va fi examinată în Parlament în decurs de 14 zile lucrătoare.

Ulterior, socialiștii au anunțat despre părăsirea în semn de protest a ședinței de astăzi a Parlamentului.

 

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...