15:43:01 25.04.2024
Stiri

Socialiștii cer audierea în Parlament a ministrului de Externe și a directorului SIS pe marginea expulzării diplomaților ruși. Majoritatea parlamentară a REFUZAT propunerea

Politică 02.06.2017 10:50 Vizualizări1757 Autor: Ziarul National
Socialiștii cer audierea în Parlament a ministrului de Externe și a directorului SIS pe marginea expulzării diplomaților ruși. Majoritatea parlamentară a REFUZAT propunerea


Fracțiunea parlamentară a socialiștilor a cerut, astăzi, includerea pe ordinea de zi a Parlamentului audierea ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, și a directorului Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Bălan, în legătură cu decizia de a expulza din R. Moldova a cinci diplomați ruși în această săptămână.

Deputatul socialist Vlad Bătrâncea a repetat acuzațiile președintelui Igor Dodon pentru a argumenta necesitatea de a audia cei doi oficiali, afirmând că declararea drept persona non grata a cinci diplomați ruși este o decizie „fără precedent” și „o lovitură serioasă dată relațiilor moldo-ruse”.

Potrivit socialistului, scopul „acestei provocări geopolitice” este de a lovi în Dodon care ar încerca să restabilească relațiile cu Federația Rusă, dar și în migranții moldoveni aflați în această țară.

CITIȚI și VIDEO // Cine sunt diplomații ruși EXPULZAȚI de autoritățile de la Chișinău. Decizia a fost luată în baza informațiilor SERVICIILOR speciale din Moldova

Majoritatea deputaților prezenți la ședința de astăzi a Legislativului au respins propunerea socialiștilor. Supărați, aceștia au cerut o pauză de 30 de minute, ca să decidă cum procedează mai departe.

Amintim că MAEIE a expediat luni o scrisoare la Ambasada Federației Ruse de la Chișinău anunțând decizia de a declara persoane indezirabile în R. Moldova a cinci diplomați ruși. Drept răspuns, Kremlinul a luat decizia de a expulza cinci diplomați moldoveni aflați în misiune la Moscova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md