Numărul veteranilor din Republica Moldova va fi înjumătăți în urma unei revizii: „Nu credem că au participat atâția la război”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Numărul veteranilor de război din Republica Moldova va fi diminuat în jumătate în urma unei revizii în care doar cei care au luptat cu adevărat vor primi noile legitimații și beneficii pentru veterani. Despre aceasta a anunțat președintele Uniunii Veteranilor de Război din Republica Moldova, Mihai Balan în cadrul unei conferințe de presă în care a fost prezentată noua conducere a Uniunii din municipiul Chișinău.

„37 de mii de persoane este o întreagă armată, prea mare pentru Republica Moldova și nu credem că au participat chiar atâția la război. Legitimațiile sunt gata, au cip electronic, nu vor putea fi falsificate și ne vom strădui să nu fie neglijat niciun veteran care într-adevăr a luptat”, a mai precizat Mihai Balan.

„Timp de un an am parcurs mai multe localități, unde cu regret, spun că situația camarazilor este foarte grea: nu au locuri de muncă și sunt bolnavi. Noi cei care am luptat pentru această țară astăzi suntem indignați de faptul că am fost uitați, dar în scurt situația se va ameliora”, a menționat Vasile Iacubov, președintele Uniunii Veteranilor de Război din municipiul Chișinău.

Potrivit noii legislații, veteranii de război invalizi de gradul III vor primi 1500 de lei, invalizi de gradul II – 2500 de lei, iar cei de gradul I – 3500 de lei. Noile pensii sunt valabile de la 1 martie curent însă încă nu au fost acordate veteranilor din cauza tergiversării procesului.

Conducerea organizației își dorește, de asemenea, să majoreze și indemnizația de 100 de lei. Totodată, cei care nu au depus cereri pentru a primi alocația pot să se adreseze până la 1 septembrie la Casa Națională de Asigurări din teritoriu.

La finalul conferinței de presă conducerea Uniunii a îndemnat veteranii care au posibilitatea să doneze sânge pentru copii bolnavi și „să aducă un beneficiu pentru viitorul țării”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...