Vladimir Putin, dezvăluiri despre cine conduce de fapt Statele Unite: Președinții vin și pleacă, dar politica rămâne aceeași

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele rus Vladimir Putin afirmă, într-un interviu pentru publicația franceză Le Figaro, că președintele SUA este cel mai des doar o figură cunoscută a administrației, nu și cel care decide.

Liderul de la Kremlin consideră că președintele SUA este ales ținând cont de ideile și meritele pe care le are, dar că rareori este capabil să conducă. Alegerea liderului american este un proces care are ca scop satisfacerea iluziei democrației, susține Putin, adăugând că de fapt, la conducerea SUA se află ”bărbații în costume negre”, necunoscuți de public.

„Știți, am avut discuții cu un președinte al SUA, apoi cu al doilea, cu al treilea… Președinții vin și pleacă, dar politica rămâne aceeași. Aveți idee de ce se întâmplă acest lucru? Pentru că birocrația deține de fapt puterea. Deci, o persoană este aleasă, vine cu propriile idei, după care oamenii cu serviete vin să-l viziteze – bine îmbrăcați, în costume negre, cumva ca cel pe care îl port, cu deosebirea că în locul unei cravate de culoare roșie au una neagră sau bleumarin. Și îi explică ceea ce trebuie să facă – și toată retorica schimbării, vedeți? Acest lucru se întâmplă de fiecare dată, de la o administrație la următoarea”, a declarat Putin.

Președintele rus a vorbit și despre relațiile țării sale cu NATO, subliniind că Alianța ar trebui să nu mai prezinte Rusia drept principala amenințare și acuzând statele occidentale că au ”o politică îngustă”.

„Ce a fost interesant pentru mine la recenta reuniune NATO este că s-a spus că se dorește îmbunătățirea relațiilor cu Rusia. Atunci de ce urmează să crească bugetul destinat apărării. Împotriva cui vor să pornească un război?

Există niște contradicții aici – dar nu e problema noastră. Decizia privind cine trebuie plătit și cât, aparține statelor membre NATO – nu suntem îngrijorați din acest motiv. Ne îngrijim de propriile capacități de apărare, o facem bine și avem o viziune în viitor. Ne asigurăm securitatea noi înșine.

Din punctul nostru de vedere, mă veți scuza, considerăm că partenerii noștri din Europa și SUA au o politică îngustă. Nu privesc cu un pas înainte, nu au această strategie, care pare să fi dispărut.

Cred că ne dorim cu toți siguranță, securitate, prosperitate și cooperare – așa că nu trebuie inventată mitica amenințare rusă și un soi de război hibrid. Mai întâi inventezi această amenințare, apoi îți este teamă de ea, iar pe această bază îți construiești politica. Acest tip de politică nu are viitor – există doar un singur viitor – cel al cooperării în toate sferele de activitate, incluzând aici și securitatea”, a mai spus președintele rus.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...