Igor Dodon: Președintele trebuie să aibă majoritate parlamentară, Guvern. 2018 va fi decisiv

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Anul 2018 va fi unul decisiv. Fie vor rămâne la guvernare cei care sunt și acum, fie vor veni oameni care pledează pentru țara lor. E de dorit însă ca președintele țării să aibă o majoritate în Parlament, precum și să-i aparțină Guvernul. O spune chiar președintele Igor Dodon, potrivit căruia, victoria sa la alegerile prezidențiale este doar o etapă intermediară.

„Sarcina politică pentru noi este să obținem victoria la alegerile parlamentare, pentru a primi instrumentarul privind implementarea sarcinilor noastre. Alegerile anticipate, în cel mai bun caz pot avea loc la începutul anului viitor. Dacă nu ne va reuși să dizolvăm Parlamentul pentru a avea alegeri în primăvara anului 2018, atunci alegerile parlamentare ordinare vor avea loc în a doua jumătate a anului 2018. Adică, 2018 va fi, în orice caz, decisiv pentru Moldova. Va fi aceeași, ca și mai înainte, putere coruptă, businessmani la putere, care se numesc pro-europeni și primesc bani politici din Europa și SUA, fie vor veni la putere oameni care pledează pentru țara lor, pentru fortificarea statalității, pentru rezolvarea problemei transnistrene”, a menționat Igor Dodon într-un interviu pentru publicația rusă Komsomoliskaya Pravda.

La fel, potrivit lui Igor Dodon, este de dorit ca președintele să aibă majoritatea parlamentară și Guvernul cu care să poată lucra. „Pentru că, dacă președintele care a fost ales prin vot direct de către popor este în opoziție față de Parlament și Guvern, avem acea situație pe care o avem în ultima jumătate de an. Cred că anul 2018 trebuie să pună punct în această privință”, a mai menționat șeful statului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...