Preşedintele francez, Emmanuel Macron, s-a adresat în engleză americanilor, pe care i-a îndemnat "să redea măreţia planetei noastre" ("Make our planet great again"), parafrazând sloganul lui Trump din campania electorală.

Într-o declaraţie făcută de la Palatul Elysée mai întâi în franceză apoi în engleză, într-o versiune uşor diferită, şeful statului francez a afirmat că "împărtăşim cu toţii aceeaşi responsabilitate" pentru planetă.

Emmanuel Macron: "Respect această decizie, dar cred că este o greşeală, atât pentru SUA, cât şi pentru întreagă planetă".

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a scris pe o reţea de socializare că lumea poate conta pe Europa în lupta împotriva încălzirii climatice. El a calificat drept profund greşită decizia preşedintelui american, Donald Trump.

Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat că regretă ieşirea Statelor Unite din Acordul de la Paris şi a lansat un apel pentru continuarea politicilor în acest domeniu.

Anterior, mai mulţi miniştri social-democraţi din cabinetul de la Berlin, printre care şeful diplomaţiei, Sigmar Gabriel, au estimat că decizia lui Donald Trump va dăuna lumii întregi.

Într-o discuţie telefonică, premierul Canadei, Justin Trudeau, i-a spus liderului de la Casa Albă că este decepţionat de hotărârea Washingtonului.

Fostul lider de la Casa Albă, democratul Barack Obama, şi-a exprimat regretul după decizia succesorului său de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris, pe care el l-a semnat. Barack Obama a afirmat însă că acest lucru nu împiedică progresele în domeniul protejării mediului în restul lumii.