Peste 57 de mii de persoane au traversat frontiera de stat în prima zi de vară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 57 de mii de persoane au traversat ieri, în prima zi de vară, frontiera de stat, în punctele de trecere. Dintre aceștia 28.659 au fost înregistrate pe sensul de intrare din R. Moldova. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 12.872 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în străinătate – 7.119 traversări.

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliției de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

  • trei persoane nu au respectat regimul punctelor de trecere;
  • o tentativă de trecere ilegală a bunurilor peste frontieră;
  • o persoană a prezentat document falsificat;
  • un cetățean străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
  • cinci încălcări privind regulile de folosire a vinietelor și exploatare a vehiculelor;
  • patru persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier prin oferirea posibilității de a opta pentru un traseu cât mai puțin aglomerat, pe prima pagina a site-ului Poliției de Frontieră poate fi vizualizată aplicația „TRAFIC ONLINE”. Aplicația pune la dispoziție informații privind media timpilor de așteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru categoriile de mijloace de transport: autoturisme/autocare și camioane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...