11:38:58 28.03.2024
Stiri

ÎNCĂ UNUL: Un oficial rus, DEPORTAT de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Mergea în Transnistria

Politică 02.06.2017 08:55 Vizualizări5179 Autor: Ziarul National
ÎNCĂ UNUL: Un oficial rus, DEPORTAT de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Mergea în Transnistria
Poză simbol


Șeful adjunct al Centrului Analitic al Guvernului Federației Ruse, Ghenadi Pokatovici, a fost reținut și deportat, ieri, de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Lui Pokatovici i s-a interzis accesul pe teritoriul R. Moldova, acesta intenționând să ajungă în Transnistria, iar motivul oficial era efectuarea unui audit economico-financiar al regiunii.

„Acest fapt este încă o manifestare distructivă, care denotă lipsa disponibilității părții moldovenești pentru stabilirea unor relații constructive între specialiștii din Transnistria cu cei ruși. Acest lucru este surprinzător, mai ales că autoritățile Republicii Moldova presupun că noi am avea unele probleme financiare. Nu ne permit posibilitatea să efectuăm un audit la nivel înalt”, a comentat așa-zisul vicepremier din Transnistria, Stanislav Casap, citat de un comunicat al așa-zisului minister de externe de la Tiraspol.



Poliția de Frontieră a R. Moldova a declarat astăzi că Pokatovici nu a avut permisiunea de a intra în Republica Moldova și nu a întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, nefiind justificat scopul vizitei sale la noi în republică.

Menționăm că, la începutul acestei săptămâni, autoritățile de la Chișinău au expulzat cinci diplomați ruși, anunțând „motive destul de clare” care atentau la securitatea națională, în baza informațiilor primite de la serviciile speciale ale R. Moldova. Drept răspuns, Moscova a declarat persona non grata cinci diplomați moldoveni.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md