Colegiul Agroindustrial din Râşcani, dotat cu infrastructura necesară tinerilor cu cerințe educaţionale speciale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Din septembrie 2017, Colegiul Agroindustrial din orașul Râșcani va oferi acces la studii tinerilor cu cerințe educaționale speciale. Aici a fost amenajată o sală de studii specializată care permite realizarea programelor de învățământ profesional tehnic la distanță.

Dotarea instituției cu echipamentul necesar a fost efectuată la solicitarea lui Ion Ivanov, un tânăr cu deficiențe locomotorii, care i-a scris Prim-ministrului Pavel Filip pe reţelele de socializare că îşi dorește să continue studiile, dar nu are posibilitate să o facă.

Astfel, din Fondul Premierului a fost procurat echipamentul şi softurile necesare pentru instruirea la distanţă. Sala de studii permite conexiunea audio și video, oferind persoanelor cu deficiențe locomotorii posibilitatea de a asista în regim online la ore şi de a interacţiona cu semenii lor. Prim-ministrul Pavel Filip a menționat că acest proiect este un pas important în asigurarea educației inclusive în instituțiile de învățământ profesional tehnic post-secundar.

Astăzi sistemul a fost testat cu succes. Ion Ivanov a mulțumit pentru realizarea visului său şi a îndemnat persoanele care se confruntă cu probleme similare să nu cedeze în faţa greutăţilor. Tânărul a mai spus că își dorește să devină contabil, iar acum are toate condițiile necesare pentru aceasta.

De asemenea, colegiul va beneficia și de o scară specială de acces în interiorul instituției, pentru persoanele cu probleme locomotorii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...